Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Επιλέγηκαν 150 δόκιμοι αξιωματικοί


Επιλέγηκαν, χθες, με βάση τη βαθμολογία του συγκέντρωσαν στα εξεταστικά δοκίμια και στην εξέτασή τους κατά τη στρατολόγησή τους, οι 150 δόκιμοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς. Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Πέτρος Τσαλικίδης δήλωσε στη «Σ» ότι η επιλογή έγινε με μια καθόλα αξιοκρατική μέθοδο, βάσει της βαθμολογίας που συγκέντρωσαν.

Αδιάβλητη, διπλή διόρθωση

Το θεματολόγιο των εξεταστικών δοκιμίων τέθηκε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Τα γραπτά διορθώθηκαν με βάση το σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια, με καθόλα αδιάβλητο τρόπο διπλής διόρθωσης και επαναδιόρθωσης όταν υπήρχε απόσταση στη βαθμολογία των δύο πρώτων διορθωτών. Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς είπε ότι προσδοκά πολλά από τα στελέχη αυτά του στρατεύματος, τα οποία θα μεταβούν στις παραγωγικές σχολές εφέδρων αξιωματικών της Ελλάδας προς το τέλος του Αυγούστου.
Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δοκίμων αξιωματικών μαζί με την επιλογή των υπαξιωματικών της Δύναμης ανακοινώθηκαν ταυτόχρονα από το Υπουργείο Άμυνας και τις διοικήσεις των Κέντρων Νεοσυλλέκτων.
Οι νέοι δόκιμοι αξιωματικοί αναχωρούν για τη ΣΕΑΠ Κρήτης όσοι επιλέγησαν για το Πεζικό, για το Μεγάλο Πεύκο όσοι επιλέγηκαν για το Πυροβολικό και για την Αυλώνα κοντά στην Αθήνα όσοι επιλέγηκαν για τα Τεθωρακισμένα.
Χωρίς ΜΜΕ λόγω... λιτότητας
Η εκπαίδευσή τους, σύμφωνα με τον Αρχηγό, θα είναι πλήρης και σε όλο το εύρος της αρμοδιότητάς τους και θα διαρκέσει τέσσερις μήνες. Θα αποφοιτήσουν από τις παραγωγικές σχολές τους λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, οπότε και θα λάβουν και τα σχετικά διπλώματα σε τελετές που θα διοργανωθούν με την αποφοίτησή τους.
Ο Αρχηγός εξήγησε ότι για λόγους λιτότητας δεν θα παρακολουθήσουν τις τελετές δημοσιογράφοι ή άλλοι προσκεκλημένοι από το ΓΕΕΦ, όπως έγινε σε κάποιες περασμένες χρονιές. Ωστόσο οι γονείς και όσοι επιθυμούν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με δικά τους έξοδα τις τελετές αποφοίτησης. Πολύ πιθανόν οι δόκιμοι αξιωματικοί να πάρουν στο ενδιάμεσο της εκπαίδευσής τους σύντομη άδεια για την Κύπρο.
Φέτος λιγότεροι δόκιμοι
Ο Υπουργός Άμυνας, επιδίδοντας τα αποτελέσματα στα μέλη της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, έπλεξε το εγκώμιο του προέδρου της Επιτροπής, Γιαννάκη Ομήρου, για το αξιοκρατικό σύστημα που εισήγαγε επί υπουργείας του στο Υπουργείο Άμυνας.
Οι δόκιμοι έφεδροι αξιωματικοί αποτελούν τη ζωντανή ζεύξη της Εθνικής Φρουράς με τη ραχοκοκαλιά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Η επιλογή τους αποτελεί την ύψιστη τιμή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και τα καθήκοντα που θα αναλάβουν με την αποφοίτησή τους θα είναι πολύ σημαντικά για το στράτευμα.
Η μείωση του αριθμού των παιδιών που επιλέγηκαν σχετίζεται με την επιθυμία να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερα μόνιμα στελέχη σε νευραλγικά πόστα ώστε να μην παρουσιάζεται αποδυνάμωση του στρατεύματος με την αποστράτευση των δοκίμων αξιωματικών.
Στο μεταξύ, στην Ελλάδα μελετάται πολύ σοβαρά η αύξηση της διάρκειας της θητείας στους 12 μήνες. Το ΓΕΕΘΑ ζητεί εναγωνίως αύξηση θητείας, γιατί τα στρατόπεδα είναι άδεια και έχει δημιουργηθεί πρόβλημα ασφαλείας. 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: