Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας


Η διμερής αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας με έμφαση στον τομέα της αεροπορικής συνεργασίας (ο βουλγαρικός εναέριος χώρος είναι συνδεδεμένος με το CAOC της Λάρισας) καθώς και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στη Σόφια, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος με το Βούλγαρο ομόλογό του Αnyu Angelov......στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης του Ανωτάτου Κυβερνητικού Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.
Αντικείμενο των συνομιλιών τους ήταν επίσης οι κοινές δραστηριότητες των δύο χωρών στο πλαίσιο της συνεργασίας των υπουργών Αμύνης της ΝΑ Ευρώπης (SEEDMC) και της δύναμης της πολυεθνικής Ταξιαρχίας NA Ευρώπης (SEEBRIG), που τελεί υπό τις εντολές της, καθώς και η Ευρωπαϊκή Ομάδα Μάχης (HELBROC) στην οποία εκτός από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία μετέχουν επίσης η Ρουμανία και η Κύπρος.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης για τη συμμετοχή της Βουλγαρίας στη Δύναμη Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ το 2012 υπό ελληνική ευθύνη (NRF 2012) και προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας για τη συνεργασία στο στρατιωτικό πεδίο, παρουσία των δύο πρωθυπουργών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: