Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Για την αντικατοχική εκδήλωση

 
Η Υπερκομματική αντικατοχική εκδήλωση της 20ής Ιουλίου στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας ήταν πραγματικά μεγαλειώδης. Μαζική σε συμμετοχή και δυνατή σε παλμό που μετέδιδαν οι νέοι, φοιτητές και μαθητές του Φορέα που συνεργάστηκε στη διοργάνωση της εκδήλωσης. 
Σε μια πραγματικά ηλεκτρισμένη πατριωτικά ατμόσφαιρα δόθηκαν ξεκάθαρα τα μηνύματα που αρμόζουν για μια τέτοια μέρα. 


Καταδικάστηκε έντονα η συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.
Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα ότι νέοι, γέροι, πρόσφυγες και μη, δεν ξεχνούν, δεν κουράστηκαν από το χρόνο και δεν υποτάσσονται στην κατοχή και τα ξένα συμφέροντα.
Καταγγέλθηκαν οι μεθοδεύσεις του ΟΗΕ σε βάρος των Δικαίων μας, επικρίθηκε η ακολουθούμενη γραμμή και τακτική από την Κυβέρνηση και την Πολιτική Ηγεσία του τόπου και ζητήθηκε επανατοποθέτηση του Κυπριακού. Ξεκάθαρο ήταν το μήνυμα ότι ο Λαός αντιστέκεται και επιμένει σε αντικατοχικό αγώνα για απελευθέρωση του τόπου.
Ο ομιλητής, πολιτικός αναλυτής και δημοσιογράφος, Γιάννος Χαραλαμπίδης, με απλά και ξεκάθαρα λόγια ξεγύμνωσε την ακολουθούμενη πολιτική και στρατηγική και του επιδιωκόμενου στόχου της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και αποκάλυψε παραστατικά την αντίθεση της όλης πορείας με τη Διεθνή Νομιμότητα και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.
Επισήμανε τις δυνατότητες και τις επιλογές που υπάρχουν και τις προοπτικές που μπορεί να δημιουργηθούν μέσα από την Ευρώπη, νοουμένου ότι το Κυπριακό θα αντιμετωπισθεί στη βάση αρχών, και με στόχο την αποκατάστασή τους και όχι το συμβιβασμό με αυτές και τη διαπραγμάτευση παρεκκλίσεων από αυτές.
΄Εδωσε θάρρος και εμψύχωση, υποδεικνύοντας τις προοπτικές και τους τρόπους αξιοποίησής τους. 

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια συγχαίρει τα συνεργαζόμενα Σωματεία Καρπασίας, Ελεύθερη Ενιαία Καρπασία, και Συντονιστική Καρπασίας, των Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων, καθώς επίσης και τον Ενιαίο Φορέα Ανεξάρτητων Φοιτητικών Παρατάξεων, και το Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου για την άψογη συνεργασία τους και τη συμβολή τους στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Το Σωματείο συγχαίρει όλους όσοι παρέστησαν και επαναλαμβάνει ότι ο μεγάλος μας εχθρός είναι ο εφησυχασμός και η απογοήτευση στοιχεία τα οποία πρέπει να αποβάλουμε και να είμαστε έτοιμοι για κάθε κινητοποίηση, μέχρι που να πείσουμε για την ανάγκη ανακοπής της παρούσας πορείας και επανατοποθέτησης του Κυπριακού.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑΣ
Γραμματέας του σωματείου "Αδούλωτη Κερύνεια" 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: