Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Απώλεια δυνατοτήτων του ΠΝ


Ενώ το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει χάσμα ικανότητας επιχειρήσεων στο τομέα των ναυτικών εφαρμογών, με την προ καιρού καθήλωση και του τελευταίου αεροσκάφους τύπου P-3B Orion, και τον τελευταίο διαγωνισμό να ακυρώνεται πέρυσι άδοξα, μετά από μια μεγάλη σειρά κωμικοτραγικών επεισοδίων, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010 στο ΓΕΝ, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από την εταιρεία «RΑΥΤΗΕΟΝ» επί προγράμματος δυνατοτήτων των αισθητήρων επιτήρησης υπόψη εταιρείας για χρήση τους από ΑΦΝΣ.


Στην ενημέρωση θα παραστούν αρμόδιοι επιτελείς της ΓΕΝ/ΔΕΞ, κλάδων του ΓΕΝ και του ΑΣ καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας «RΑΥΤΗΕΟΝ».

Ας σημειωθεί ότι το ΠΝ έχει συμβιβαστεί εδώ και χρόνια με την απώλεια των δραστηριοτήτων του στο φάσμα των αποστολών ναυτικής συνεργασίας. Σήμερα αναζητεί απελπισμένα έναν νέο και απλούστερο ρόλο, αυτόν της απλής ναυτικής επιτήρησης, δηλαδή καθήκοντα που εμπίπτουν υπό κανονικές συνθήκες στο Λιμενικό Σώμα.

Επιπλεόν καθυστερήσεις σε αποφάσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα και την οριστική απώλεια των δυνατοτήων στον τομέα της απλής επιτήρησης.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: