Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ασκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Κρήτης

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 27 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ναυστάθμου Κρήτης, άσκηση ευρείας κλίμακας , προκειμένου το Πολεμικό Ναυτικό να ασκηθεί στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών του ώστε να βελτιστοποιήσει το επίπεδο εκπαιδεύσεως του προσωπικού στην αντιμετώπιση περιστατικών μείζονος ατυχήματος, με σκοπό την επαύξηση της ασφάλειας του προσωπικού και υλικού.

Η οργάνωση, προετοιμασία και διεξαγωγή της άσκησης πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Γενικής Επιθεώρησης Πολεμικού Ναυτικού. Την άσκηση στο Ναύσταθμο Κρήτης παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης ΠΝ, τόσο από το κέντρο συντονισμού όσο και από τις επιμέρους περιοχές διεξαγωγής των επεισοδίων της άσκησης.



Σκοπός της άσκησης ήταν η διατήρηση υψηλής ετοιμότητας, για αντιμετώπιση ατυχημάτων / πυρκαγιών, εντός Μονάδων Π.Ν., αλλά και συνδρομής / συνεργασίας με λοιπούς στρατιωτικούς και μη φορείς, σε περιπτώσεις μειζόνων ατυχημάτων εκτός Π.Ν. Για το λόγο αυτό στην άσκηση συμμετείχαν η Νομαρχία Χανίων, προσωπικό από την 5η Μεραρχία Κρητών, η 115 Πτέρυγα Μάχης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, η Ελληνική Αστυνομία, και το Λιμενικό Σώμα.

 

Το Πολεμικό Ναυτικό δείχνοντας την απαιτούμενη ευαισθησία στην βελτίωση της ασφάλειας του προσωπικού του (στρατιωτικού και πολιτικού), πιστοποίησε τις δυνατότητές του και σε καταστάσεις ανάγκης / κινδύνου, όπως είναι η περίπτωση εκτεταμένης και ανεξέλεγκτης πυρκαγιάς ή και άλλης καταστροφής, με μεγάλο αριθμό τραυματιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: