Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 27-7-2010
Ο υπουργός Επικρατείας και αντιπρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μπουλέντ Αρίντς και ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, συνοδεία συναδέλφων τους επισκέφτηκαν στις 25 Ιουλίου ημέρα Κυριακή την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ). Ο κύριος Αρίντς και η συνοδεία του έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους διοικούντες της ΤΕΞ και από μεγάλη ομάδα ανθρώπων.
Ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά στον σύντομο χαιρετισμό του αφού ανέφερε πως η επίσκεψη του κυρίου Αρίντς τιμάει τους ίδιους και το σωματείο της ΤΕΞ, τόνισε πως παρόμοιες επισκέψεις αποτελούνε μια ένεση ηθικού για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. 

Ο υπουργός Επικρατείας και αντιπρόεδρος κύριος Μπουλέντ Αρίντς στην ομιλία του είπε πως το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας πάντα είναι δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, και τόνισε πως τα μέλη της μειονότητας θα πρέπει πάντοτε να είναι μέσα σε ενότητα και ομοψυχία.

Μετά τις ομιλίες ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά χάρισε στον κύριο Αρίντς ένα δώρο προς ανάμνηση της ημέρας. Επίσης ο τέως πρόεδρος της ΤΕΞ Ραμαδάν Ντουμπάν χάρισε στον κύριο Σάρνιτς το βιβλίο ¨ΧΑΤΙΜ¨ που έχει γράψει ο ίδιος. 

Ακολούθως ο κύριος Αρίντς αφού προσέφερε δώρα στον πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά, αποχώρησε από την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, για να πάει στον Εχίνο.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκλεγμένος Μουφτής κύριος Αχμέτ Μέτε, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κύριος Μάντατζι, ο πρόεδρος του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη Μουσταφά Αλή Τσαβούς, οι πρώην βουλευτές Αχμέτ Φαίκογλου και Μπιρόλ Ακίφογλου, ο αντινομάρχης Ξάνθης Τουρκές Χατζημεμίς, μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγκά, ο δήμαρχος Σέλερου Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ, ο γραμματέας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτική Θράκης (BTTDD) Σινάν Τουρκμέν, ο πρόεδρος του BTTDD-παραρτήματος της πόλης Ιζμίτ, Σαμπρί Μουτλού, μέλη Δ.Σ. μειονοτικών συλλόγων, δημοσιογράφοι και πολύς κόσμος.
Σχόλιο : Γιωργάκη ακούς ;
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: