Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


29-7-2010 Ιστοσελίδα της εφ. Μπιρλίκ

Στις 17-18 Ιουνίου 2010 οργανώθηκε στο Λονδίνο το 5ο Τουρκικό Φεστιβάλ. Το Τουρκικό Φεστιβάλ, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά φεστιβάλ της Αγγλίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο δίπλα στην διάσημη γέφυρα του πύργου. 
Το φεστιβάλ στο οποίο παρουσιάστηκαν τουρκική μουσική, και έργα χειροτεχνίας και κουζίνας, έγινε πάλι στην περιοχή “South Bank” του ποταμού Τάμεση. 
Στο διήμερο Φεστιβάλ που οργανώθηκε από το Τουρκικό Φόρουμ-UK και τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας, και της τουρκικής πρεσβείας στο Λονδίνο, μετείχαν χιλιάδες άτομα. Στο φεστιβάλ, για το οποίο εκτός από τους Τούρκους ενδιαφέρον έδειξαν και οι Άγγλοι , προσφέρθηκαν στα σταντ που είχαν στηθεί παραδοσιακά τουρκικά φαγητά. Επίσης πωλήθηκαν είδη δώρων, έγιναν χορευτικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες.
ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΣΤΗΣΕ ΕΝΑ ΣΤΑΝΤ
Στο στολισμένο με τουρκικές σημαίες φεστιβάλ, ο σύλλογος αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης –μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF)- έστησε ένα σταντ. Στο φεστιβάλ ο σύλλογος αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης παρουσίασε την Δυτικοθρακιώτικη κουλτούρα και τις παραδόσεις, ενώ ενημέρωναν τον κόσμο στο σταντ, για τα προβλήματα της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Ο Σύλλογος επίσης είχε τοποθετήσει στο σταντ μπροσούρες, ζωγραφιές, περιοδικά ενώ γινόταν και πωλήσεις του βιβλίου ¨Ίδιος ουρανός¨.
Το σταντ του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης τράβηξε το ενδιαφέρον, ενώ το επισκέφτηκε μαζί με την οικογένεια του και ο παλιός πρόξενος της Τουρκία στη Κομοτηνή Αχμέτ Ντεμιρόκ, ο οποίος τώρα υπηρετεί σαν πρέσβης της Τουρκίας στο Λονδίνο. Ενημερώθηκε για τις προσπάθειες του συλλόγου. Ο πρέσβης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου Μ. Ριντβάν Χατζιμπεντέλ, με τον Γ.Γ. Ερτζουμέντ Μουσταφάογλου, με το μέλος του Δ.Σ. Σεμπαχατίν Αμπντουραχμάν, με τον τέως πρόεδρο της ABTTF Νετσμί Χασάνογλου και ευχήθηκε για τις προσπάθειες της επόμενης περιόδου. Ένας από τους γνωστούς που επισκέφτηκαν το περιοδικό ήταν η αρθρογράφος του περιοδικού ¨Cornicopia¨ Αζιζέ Ετέμ, η οποία ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
Σχόλιο : Δηλαδή αν κατάλαβα καλά η φίλη και σύμμαχος Τουρκία στήνει ένα φεστιβάλ προβολής τουρκικού πολιτισμού και παράλληλα προωθεί τις πολιτικές της θέσεις. Και αφού είναι …φίλη χώρα γιατί επιτρέπει να αναρτάται η σημαία της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης ; Για προσέξτε την φωτογραφία. Και εδώ πρωταγωνιστής ο κύριος Σεμπαχατίν Αμπντουραχμάν.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: