Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Το νεκροταφείο των Αυτοκρατοριών


Την 1η Ιανουαρίου 2002, αυτό το ελικόπτερο ήταν 36,8 χρόνια σε υπηρεσία. Στις 28 Ιανουαρίου 2002, η τελευταία γνωστή θέση του ήταν στο Αφγανιστάν.





Ένα AH-64 Apache που ανήκε στο 3ο Τάγμα της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας, συνετρίβη στις 11 Απριλίου 2002.




Ένας Τούρκος στρατιώτης περιπολεί στον τόπο της συντριβής τουρκικού ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στις παρυφές της πόλης Βαρντάκ, στις 23 Μαρτίου 2010, στο Αφγανιστάν.




Ένας Αμερικανός στρατιώτης κάθεται στο πολυβόλο του και σαρώνει την εμπόλεμη επαρχία Χελμάντ.




Το φώς ενός φακού φωτίζει έναν Αφγανό αιχμάλωτο στο πάτωμα του κελιού του - τα μάτια του είναι με αδιαφανή σκοτεινόχρωμα γυαλιά.





Ξανά και ξανά, οι άμαχοι πεθαίνουν από επιθέσεις αυτοκτονίας, όπως και με τις στρατιωτικές ενέργειες του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, 1.074 άμαχοι σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν.





Στην επαρχία Γκάζνι πολεμιστές των Ταλιμπάν δείχνουν τα όπλα τους. Τίποτε δεν συνηγορεί σήμερα ότι το 2014 το Αφγανιστάν θα είναι πράγματι στην θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια της περιοχής μέσω των δικών τους στρατιωτών.





Στην εμπόλεμη περιοχή του Κανταχάρ οι αντάρτες επιτίθονται ξανά και ξανά: Ένα καταστραμμένο όχημα της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας.




Θλιβερή πραγματικότητα για τους Αμερικανούς στρατιώτες στην περιοχή Κανταχάρ: Δύο άνδρες πενθούν το συντρόφό τους, ο οποίος στις 14 Ιουλίου έχασε τη ζωή του.




Ο Λοχίας Paul Williams από το Οχάιο παρουσιάζει το τατουάζ στην πλάτη του. Εκτός από τα δύο μπουλντόγκ υπάρχουν επίσης στοίχοι από το τραγούδι των Dire Straits "Brothers in Arms": "Through these fields of destruction / baptisms of fire / I've witnessed all your suffering / as the battle raged higher."




Βρετανοί στρατιώτες στη μέση των προβάτων στα τέλη Ιουνίου 2010, στην επαρχία Χέλμαντ. Μόνο τον Ιούνιο του 2010, 100 ξένοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, στον αγώνα εναντίον των Ταλιμπάν - ήταν το ρεκόρ στα εννέα χρόνια του πολέμου.




Μόλις αυτός ο Αμερικανός στρατιώτης γλίτωσε από μία σφαίρα των Ταλιμπάν σε μάχη στην επαρχία Χέλμαντ. Από την έναρξη του πολέμου στο Αφγανιστάν πριν από εννιά χρόνια, σύμφωνα με το διαδικτυακό icasualties.org, περισσότεροι από 1.200 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: