Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .

cyprus-map-1
Η γερμανία βλέπει με τρόμο την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ στις κρυφές δημοσκοπήσεις.


Οι γερμανοί πάντοτε μεθοδικοί και ρεαλιστές έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε ανεπίσημες πλην όμως πολύ σοβαρές επαφές με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποτελέσουν το  οικονομικό επιτελείο σε περίπτωση που διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές και που στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίζει την αυτοδυναμία.

Ωστόσο παρόλο που τα στελε΄χη πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ.Δραγασάκης, εμφανίζονται πλήρως αστικοποιημένα και έτοιμα να συνεργασθούν με τους δανειστές πάντα στα πλαίσια της αριστερής ιδεολογίας , οι γερμανοί γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοξενεί και τις περίφημες ακροαριστερές συνιστώσες οι οποίες  τυγχάνουν και της αποδοχής και των πρωτοκλασάτων στελεχών .

Οι συνιστώσες αυτές αποτελούν την ραχοκοκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από τις θέσεις τους περί ''αναμόρφωσης'' των κληρικών , των στρατιωτικών και των  διαπλεκόμενων επιχειρηματιών έχουν εκφρασθεί ανοιχτά υπέρ της παύσης πληρωμών προς τους δανειστές.

 Η γερμανία αυτό τον χειμώνα θα έχει να αντιμετωπίσει μια ενεργειακή κρίση που μπορεί να βγει εκτός ελέγχου με αποτέλεσμα τόσο την οικονομική καταστροφή της όσο και το χάσιμο της ηγεμονίας της Ευρώπης.

Από καιρό στο hellenic sunrise έχει αναλυθεί διεξοδικά η παρασκηνιακή συμμαχία/άξονας  της γερμανίας με την Τουρκία και το Κατάρ.

Η γερμανία έχοντας υποστεί τις συνέπειες μιας παρόμοιας ενεργειακής κρίσης με την επερχόμενη  το 2006 οπότε και η Ρωσία διέκοψε την παροχή αερίου λόγω χρεών της Ουκρανίας , αποφάσισε την δημιουργία του Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου, ενός φιλόδοξου σχεδίου για την τροφοδοσία της από Καταριανό, Κουρδικό, Ιρανικό, Ιρακινό και Αζερμπαιτζαινικό αέριο και πετρέλαιο , τα οποία θα φθάνανε στην κεντρική Ευρώπη μέσω του αγωγού ΤΑΡ ο οποίος θα αποτελούσε την συνέχεια των αγωγών από τις παραπάνω πηγές ,αγωγοί οι οποίοι θα συγκλίνουνε μέσα στο έδαφος της Τουρκίας. 

Έτσι όταν το 2009 ο Μπασάρ Αλ Άσαντ αρνήθηκε την διέλευση αγωγού του Κατάρ προς την Τουρκία από το έδαφος του υπέστη τις συνέπειες της ανυπακοής του δύο χρόνια μετά.

Η γερμανία και η Τουρκία αποτελούν ένα συμμαχικό άξονα από την εποχή του Ρωσοτουρκικού πολέμου του 1878 στον οποίο ηττήθηκε η Τουρκία και υποχρεώθηκε στην υπογραφή της συνθήκης του Αγ. Στεφάνου (Μάρτιος 1878) , συνθήκη που υπαγορεύθηκε από τους νικητές Ρώσους και που προέβλεπε την δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας με εδάφη της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης( Η βάση του Μακεδονικού ζητήματος τέθηκε τότε και μάλιστα με Ρωσική υποστήριξη) .

Η συνθήκη αυτή δεν εφαρμόσθηκε  και αντικαταστάθηκε από την συνθήκη του Βερολίνου του ίδιου έτους.

Ο τότε σουλτάνος ζήτησε την βοήθεια της γερμανιας για τον εκσυγχρονισμό του τούρκικου στρατού και εγκαινίασε μια συμμαχία που συνεχίσθηκε και μετά την επικρατηση των Νεότουρκων του Κεμάλ και είχε ως μόνιμο στόχο την καταστροφή των Ελλήνων Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διάλυση της τράπεζας της Ανατολής από την Deutsche Bank και την αρπαγή των κεφαλαίων και ομολόγων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας οι οποίοι ήταν η πλειοψηφία των πελατών της.

Όταν το 2006 η γερμανία ένοιωσε την παγωμένη ανάσα του Πόυτιν στράφηκε στην Τουρκία και στο Κατάρ προκειμένου να απεξαρτηθεί ενεργειακά από την Ρωσία.

Το Κατάρ εκείνη την εποχή είχε ήδη συμπληρώσει μια πενταετία υποστηριξης του Ερντογάν ο οποίος είναι μέλος της σαλαφιστικής μουσουλμανικής  οργάνωσης ''Αδελφοι Μουσουλμάνοι'' .

Το Κατάρ βοήθησε την Τουρκία να αναστήσει την οικονομία της και χρησιμοποιεί την χώρα ως βιτρίνα για την οικονομική άλωση της Μ.Ανατολής και Βαλκανίων, τον έλεγχο και απαγόρευση εξόρυξης των Ελλαδικών και Κυπριακών κοιτασμάτων και την ισλαμοποίηση της Νότιας Ευρώπης με την βοήθεια της γερμανίας.

Η γερμανία βοηθά το Κατάρ και την Τουρκία με την ψήφιση νόμων στην Ε.Ε. οι οποίοι διευκολύνουν την είσοδο μεταναστών από μουσουλμανικές τριτοκοσμικές χώρες αλλά και των Τούρκων .Από το 2016 και βάση συμφωνίας Τουρκίας -Ε.Ε. (δηλαδή γερμανίας) ΟΛΟΙ οι Τουρκοι υπήκοοι, και τα 80 εκατομμύρια , θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στην Ε.Ε χωρίς βίζα.

Από τα παραπάνω είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι πρέπει να ξυπνήσουμε και συνειδητοποιήσουμε ότι η γερμανία -Τουρκία και Κατάρ είναι ένας άξονας ο οποίος δρα ανεξάρτητα από την Ε.Ε .

Η μόνη λύση για την γερμανία προκειμένου να αποφευχθεί η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είτε ως αυτοδύναμη κυβέρνηση είτε ως πλειοψηφία σε κυβέρνηση συνεργασίας , είναι η δημιουργία θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο , κάτι το οποίο είναι πολύ εύκολο για την Τουρκία αλλά βολεύει αφάνταστα και το Κατάρ το οποίο θέλει να βάλει χέρι στα Ελληνικά κοιτάσματα προκειμένου να τα ελέγχει εφόσον εάν εξορυχθούν η αυξημένη παραγωγή θα ρίξει τις τιμές διεθνώς , κάτι που το Κατάρ απεύχεται.

Τα Ελλαδικά και Κυπριακά κοιτάσματα είναι ανάλογα εαν όχι μεγαλύτερα από αυτά της Αραβικής χερσονήσου.
Έτσι και αλλιώς ο Νότιος Ενεργειακός Διάδρομος αποτελεί ακόμα ένα σχέδιο και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι έτοιμος πριν απο τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η μόνη λύση για την γερμανία είναι η εισαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG με πλοία τάνκερ τα οποία θα φορτώνουν είτε από Κατάρ είτε από Τουρκία.

Βέβαια ο έλεγχος της διώρυγας του Σουέζ είναι ζωτικής σημασίας και ο πρόεδρος αλ Σίσι της Αιγύπτου δεν δείχνει καμία διάθεση να συνεργασθεί με το Κατάρ και την Τουρκία και έχει στραφεί προς την Ρωσία. 

Τα τάνκερ θα αδειάζουν το αέριο στα ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης όπου θα εγκατασταθεί ένας πλωτός τερματικός σταθμός αποθήκευσης και μεταφόρτωσης αερίου .

Κατόπιν το αέριο θα φεύγει από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης είτε οδικώς μέσω Εγνατίας είτε σιδηροδρομικώς και ίσως στο μέλλον  και δια μέσω Αξιού όταν και όποτε γίνει η διάνοιξη του και μετατραπεί σε πλωτός με σύνδεση στον Δούναβη.

Ενα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο με την μορφή ναυτικού αποκλεισμού ενός κύριου νησιού δεν θα εμπόδιζε την μεταφορά αερίου με τάνκερ εφόσον τόσο η Ελληνική κυβέρνηση όσο και η Τουρκική θα έχουν έρθει σε συνεννόηση για την αποφυγή σύγκρουσης.

Η Ελληνική κυβέρνηση θα επικαλεσθεί την λογική και θα προτείνει την διαπραγμάτευση με αποτέλεσμα το μοίρασμα του Αιγαίου και την συνεκμετάλλευση του .

Παράλληλα το Κατάρ θα αποκτούσε τον έλεγχο των ελληνικών κοιτασμάτων μέσω της Τουρκίας .

Ο Ελληνικός λαός αφού θα έχει υποστεί μια κρίση ανάλογη των Ιμίων , αυτή την φορά όμως θα αφορά σε μεγάλο και κατοικημένο νησί, θα αισθανθεί ανακούφιση που αποφεύχθηκε ο πόλεμος έστω και με υποχωρήσεις στην κυριαρχία του Αιγαίου.

Το Κατάρ και η γερμανία για να ''χρυσώσουν το χάπι'' θα ρίξουνε κεφάλαια στην ελληνική οικονομία και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας από Τούρκους και γερμανούς επενδυτές οι οποίοι θα κινούνται βεβαίως με Καταριανά κεφάλαια. 

Για κάποιο διάστημα θα μειωθεί η ανεργία και θα δικαιωθούν διάφοροι τουρκολάγνοι τοπικοί άρχοντες στην  βόρεια Ελλάδα οι οποίοι προπαγανδίζουνε υπέρ την Ελληνοτουρκικής φιλίας.

Δεδομένου ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν ξέρει κυριολεκτικά τι κάνει , εφαρμόζοντας απλώς πρόχειρα μεταφρασμένους νόμους και μέτρα που φθάνουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από τους δανειστές και δεδομένου ότι η απληστία και ο σαδισμός των δανειστών τους έχει κάνει να πέσουν στην κλασική παγίδα κάθε εγκληματία , δηλαδή να μην ξέρει πότε να σταματήσει με αποτέλεσμα ή το θύμα να πεθάνει ή την σύλληψή τους , είναι θέμα ίσως ακόμα και λίγων εβδομάδων για την προκήρυξη εκλογών , εκλογων που θα προκαλέσουν τους δανειστές μας να εφαρμόσουν την λύση του θερμού επεισοδίου 

Greek Spirit

Δεν υπάρχουν σχόλια: