Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

AAAexofilo1

Οι κοσμογονικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή μας, ήδη επηρεάζουν άμεσα και επικίνδυνα και την πατρίδα μας. 


Η Τουρκία, κρίνοντας την στιγμή κατάλληλη επειδή τα όμματα όλης της ανθρωπότητας είναι στραμμένα στην Μέση Ανατολή, επιχειρεί να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα, επιδιώκοντας την περικύκλωση της Κύπρου από τον νότο και τον σφετερισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΑΟΖ. 


Η πολιτική μας ηγεσία, για άλλη μια φορά παρακολουθεί αμήχανη και περιορίζεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως αποχώρηση Αναστασιάδη από τις συνομιλίες, οι οποίες είναι προς την σωστή κατεύθυνση μεν, μη επαρκείς δε. 

Όμως, για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού χρειάζεται εθνική στρατηγική...
Εθνική στρατηγική απαιτείται, η οποία να στοχεύει στην γεωστρατηγική περικύκλωση της Τουρκίας με τον τρόπο που έγινε αυτό στους βαλκανικούς πολέμους.

Για να γίνει αυτό, και για να καταστεί για την Τουρκία αποτρεπτικό το κόστος της κατοχής της Κύπρου, πρέπει να ληφθούν μία σειρά μέτρων, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Τα μέτρα σε τοπικό επίπεδο είναι τα εξής:

1. Επ’ αόριστον διακοπή των διακοινοτικών συνομιλιών.

2. Αρνησικυρία (veto) στην περαιτέρω ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρώπη.

3. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

4. Άρση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων προς τα κατεχόμενα, καθώς και παύση όλων των εμπορικών συναλλαγών μέσω της πράσινης γραμμής.

5. Ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης, με άμεση προτεραιότητα την αγορά πολεμικών πλοίων δια της απόδοσης στην Άμυνα των χρημάτων από τον κυπριακό λαό προς τούτο και που τώρα δαπανώνται για αλλότριους σκοπούς.

Τα μέτρα σε περιφερειακό επίπεδο οφείλουν να είναι τα πιο κάτω :

1. Άμεση υπογραφή της στρατιωτικής συμμαχίας με το Ισραήλ (Είναι φοβερή η καταγγελία της ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους στον ημερήσιο κυπριακό τύπο, 11 Οκτωβρίου 2014, ότι η συμμαχία με το Ισραήλ δεν συνάπτεται γιατί δεν το επιτρέπουν οι Άγγλοι)!

2. Άμεση επαναλειτουργία του Αμυντικού Δόγματος και αξίωσης έλευσης ελληνικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή.

3. Υπογραφή αμυντικού συμφώνου Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου - Ισραήλ.

* ΠΗΓΗ: Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης, Κύπρος
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: