Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τεράστια επιχείρηση με 20 Πολεμικά σκάφη…Ανακατάληψη βραχονησίδας απο την Δύναμη «Δ»

3c35a-aq2
Με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ τις πρωινές ώρες της 30ης Οκτωβρίου 2014, στο πλαίσιο άσκησης ¨Πυρπολητής 8/14¨, συγκροτήθηκε η Δύναμη «Δ» για εκτέλεση επιχειρήσεων αποτροπής για κατάληψη μικρονήσου Αν. Αιγαίου και σε περίπτωση αποτυχίας, εκτέλεση αμφίβιας ενέργειας για ανακατάληψη της, με σκοπό την εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.


Η Επιχείρηση άρχισε με πανίσχυρα αρπακτικά της θάλασσας τα ZUBR να σπάνε κάθε ρεκόρ ταχύτητας πετώντας κυριολεκτικά πάνω από τα κύματα και φτάνοντας στην περιοχή των επιχειρήσεων σε χρόνο ρεκόρ !

Τεράστια κινητοποίηση Αεροναυτικών Δυνάμεων και εφαρμογή σχεδίου ανακατάληψις νήσου με συνεργασία Ναυτικού Στρατού και Αεροπορίας και  συμμετοχή όλων των Ειδικών Δυνάμεων της Ταχείας αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ !


tn

Σύμφωνα με το Σενάριο !

Τούρκοι Κομάντος αποβιβάζονται νύχτα και καταλαμβάνουν Ελληνική βραχονησίδα με υποστήριξη Επιθετικών Ελικοπτέρων ενώ την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις στα Ηνωμένα Έθνη για την ΑΟΖ …


Το ΓΕΕΘΑ διέταξε την Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης να προβεί σε ανακατάληψη της βραχονησίδος  χωρίς καμιά ενημέρωση σύμφωνα με τα σχέδια που έχουν σχεδιαστεί και έχουν γίνει κτήμα σε όλους τους Καταδρομείς !

Με τρομακτική δύναμη πυρός και επίθεση κατά μέτωπο απο τα Απάτσι που έφτασαν στην περιοχή σε χρόνο ρεκόρ, ενώ τρέχοντας δαιμονισμένα τα δύο αρπαχτικά της θάλασσας τα πανίσχυρα ZUBR που κάλυψαν την απόσταση κυριολεκτικά πετώντας πάνω από τα κύματα έβγαλαν στη ξηρά από καταδρομείς και αμφίβια οχήματα μέχρι και τεθωρακισμένα ….

pyrpo6l

Ο όγκος πυρός είναι τεράστιος ενώ  μια τετράδα  Τουρκικών μαχητικών που έσπευσαν στη περιοχή σε απεικόνιση από” Ελληνικά F-16” τα Ελληνικά Μιράζ 2000- 5 τα γνωστά δίλιτρα τα κατέβασαν πριν προλάβουν να καταλάβουν τι τους χτύπησε !

…Στην Άσκηση Συμμετέχουν και τα Φαντάσματα της ΠΑ
Η όλη επιχείρηση υποστηρίχθηκε από 4  φρεγάτες , που πλέουν  στην περιοχή αλλά και 4 κανονιοφόρους που έκλεισαν όλες τις εισόδους της περιοχής με τους (Exocet) σε ετοιμότητα αποκλείοντας το Τούρκικο Ναυτικό !

Στην επιχείρηση συμμετείχαν οκτώ Πυραυλάκοι   φορτωμένοι με  EXOCET ,Μεταγωγικά Ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ ,ΝΗ90 και άγνωστος αριθμός Απάτσι και Καταδρομών


Σε ειδική μυστική αποστολή το υποβρύχιο Παπανικολής που ήταν σε κόκκινο συναγερμό έξω από την Τουρκική Ναυτική βάση με απεικόνιση τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας !

Η αντίδραση των Ελληνικών Δυνάμεων ΄ήταν κεραυνοβόλα άμεση και με τεράστιο όγκο πυρός  …Την Επιχείρηση  παρακολουθεί η πολιτική Ηγεσία της Χώρας και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ απο  το κέντρο επιχειρήσεων της Φρεγάτας που συμμετέχει στην Άσκηση


Το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων είναι βροντερό και δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών …Η όλη επιχείρηση εξελίσσεται στη νήσο Πλατιά  του Αργοσαρωνικού!

Να σημειωθεί ότι η Άσκηση είχε σχεδιαστεί να γίνει στο Ανατολικό Αιγαίο αλλά η επιθυμία του Γραμματέα του ΝΑΤΟ να την παρακολουθήσει άλλαξε τα σχέδια αποδεικνύοντας ότι μπορεί  το ΓΕΕΘΑ να την εκτελέσει  ανά πάσα στιγμή σε όλη την Επικράτεια!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: