Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΙΜΙΑ

AAAkiprou
Το χτύπησαν οι Τούρκοι σαν πουλί και έπεφτε με μεγάλη ταχύτητα στη θάλασσα!
Οι Γερμανοί μάζεψαν σορούς και συντρίμμια!

Ο πιλότος Αυγουστίνος Αυγουστής, πατέρας 3 παιδιών και ο Λιβάνιος Τζιόρτζ Οπέκι, ήρθαν να προστεθούν στους ήρωες των Ιμίων Χριστόδουλο Καραθανάση,  Παναγιώτη Βλαχάκο και  Έκτορα Γιαλοψό.


Η αποκάλυψη-βόμβα της εφημερίδας Φιλελύθερος ότι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα  με μεγάλη ταχύτητα-σαν πυροβολημένο πουλί-δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας ότι το έρριξαν οι Τούρκοι.

Δεν πρόκειται για μηχανική βλάβη όπως θέλησαν να την παρουσιάσουν.
Πολύ σύντομα  γερμανικά και ισραηλινά ΜΜΕ θα αποκαλύψουν τι ακριβώς συνέβη!

Αντί ο Κύπριος πρόεδρος να κηρύξει τις Ενοπλες Δυνάμεις σε κατάσταση πολέμου εισήχθη στο Νοσοκομείο αφήνοντας τους Γερμανούς ναύτες της κορβέτας «Braunschweig» (F-260) (πως βρέθηκε στη περιοχή;) να περισυλλέξει τα συντρίμμια του αεροσκάφους και τις σορούς των νεκρών.

Κι όλα αυτά την στιγμή που τόσο τα συντρίμμια-όσο και οι σοροί των νεκρών-"μιλάνε" από μόνα τους και αποδεικνύουν ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε.
Την ίδια ώρα Ελληνες και Κύπριοι δημοσιογράφοι βάζουν την ουρά στα σκέλια -όπως οι πολιτικοί μας-και δεν βγάζουν τσιμμουδιά.

Κύριο μέλημά μας είναι τώρα οι 100 δόσεις-πόση ξεφτίλα, πόση ανανδρεία αδέλφια;
Ντροπή-τι άλλο να πεις.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ>
Εντοπίστηκαν γύρω στις 11 το πρωί οι σοροί των δύο ατόμων που επέβαιναν στο δικινητήριο αεροσκάφος, τύπου Diamond DA42, το οποίο συνετρίβη την Τετάρτη το βράδυ.
Οι σοροί εντοπίστηκαν κοντά στα συντρίμμια, 45 ναυτικά μίλια νότιο-ανατολικά της Λάρνακας, όπως ανακοίνωσε από τη Λάρνακα ο υπουργός Άμυνας. 
Πρόκειται για τον Κύπριο Αυγουστίνο Αυγουστή, 54 χρόνων, πατέρα τριών παιδιών (δύο ανήλικα και ενός ενήλικα) και το Λιβάνιο Τζιορτζ Οπέκι, 54 χρόνων, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών που βρίσκονται στο Λίβανο.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η επιχείρηση για την περισυλλογή όλων των συντριμμιών του μικρού δικινητήριου αεροσκάφους, δήλωσε ο αξιωματικός του Κέντρου Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, σμηναγός Αντρέας Ζαχαρίου.


Τα συντρίμμια θα παραδοθούν στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων για εξέταση των αιτιών του δυστυχήματος.
Στο μεταξύ, όπως πληροφορείται το philenews, από τις τελευταίες επικοινωνίες του αεροσκάφους πριν την πτώση με το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας τις οποίες ανέλυσε η Επιτροπή Διερεύνησης, διαφαίνεται πως το Diamond DA42 έπεσε στη θάλασσα με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Σε λακωνική, πάντως, δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) ο Χριστόφορος Φωκαΐδης είπε πως «αυτή την στιγμή η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς των δύο μελών του πληρώματος. Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι καλά, έχουν ανευρεθεί ανθρώπινοι σοροί στον τόπο του ατυχήματος και μεταφέρονται αυτή την στιγμή στην Λεμεσό προκειμένου να ταυτοποιηθούν».

photo-phi-4-2


Στη Λεμεσό έφτασε η γερμανική κορβέτα «Braunschweig» (F-260) (φωτο), η οποία μετέφερε τις σωρούς των δύο προσώπων που μετέβαιναν στο αεροπλάνο καθώς και συντρίμμια του σκάφους.


Η βραζιλιάνικη φρεγάτα «Constituicao» (F-42), που συμμετείχε από τις 11:00 χθες το βράδυ στις προσπάθειες εντοπισμού και περισυλλογής των συντριμμιών του αεροσκάφους , έφτασε επίσης στο Λιμάνι Λεμεσού μεταφέροντας περισσότερα συντρίμμια που είχαν περισυλλέγει.
 
Τόσο το γερμανικό, όσο και το βραζιλιάνικο πολεμικό (τα οποία μετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη της UNIFIL), σε απόσταση περίπου 30 χλμ από την Λεμεσό, πέρασαν το δεύτερο μπροστά και το πρώτο πίσω από του τουρκικό «Μπαρπαρός» και σε μικρή απόσταση από αυτό.

Καθυστέρηση στις αντιδράσεις

Για το συμβάν με το Diamond DA42 ενημερώθηκαν αμέσως -στις 19:07- το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και οι Αρχές του Ισραήλ με βάση συμφωνημένο πρωτόκολλο, που εξέφρασαν ετοιμότητα να αποστείλουν αμέσως πτητικά μέσα για έρευνα.

Όπως επίσης έγραψε σήμερα ο «Φιλελεύθερος», αντί να σταλεί αμέσως ελικόπτερο από την Λάρνακα, απογειώθηκε ελικόπτερο από το αεροδρόμιο Πάφου, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει σχεδόν μία ώρα η άφιξη πτητικού μέσου στην περιοχή.

Επίσης, ενώ οι Ισραηλινοί ήταν έτοιμοι να φτάσουν στο σημείο σε 10 λεπτά, πέρασε χρόνος μέχρι να τους ζητηθεί επέμβαση, ενώ ήδη είχαν εκφράσει ετοιμότητα και ήταν σε κατάσταση αναμονής.

Ερωτηματικά τίθενται για τις αντιδράσεις, ως προς την καθυστέρηση να δοθεί πράσινο φως στους Ισραηλινούς για να απογειωθούν, αλλά και για το γιατί δεν σηκώθηκε ελικόπτερο από την Λάρνακα.

 
Κατά την γνώμη του Κουρδιστού Πορτοκαλιού οι δικοί μας κιοτήδες δεν επέτρεψαν στους Ισραηλινούς να σπεύσουν αμέσως στην περιοχή μόνο και μόνο για να δώσουν χρόνο στους Τούρκους να απομακρυνθούν.

Ντροπή....

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: