Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Μήπως οι εκλογές στην Ελλάδα ¨έρθουν¨ από την Κύπρο;

asdfυνο
Φώτο Μνημόσυνο από την Ένωση Κυπρίων Νομού Αχαΐας για την τραγωδία της Κύπρου. Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014 http://www.kalavrytanews.com/

Εδώ και πολύ καιρό η επικαιρότητα έχει ταυτίσει την ημερομηνία των επόμενων Ελληνικών εκλογών με το γεγονός της ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας και της συγκέντρωσης των 180 ψήφων.


Και ενώ η παρούσα κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί το παραπάνω ζήτημα, ξαφνικά μέσα στα τόσα προβλήματα ¨ σκάει μύτη ο τούρκος¨ στην Κυπριακή ΑΟΖ και διεκδικεί αυθαίρετα μερίδιο επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων χώρας μέλους της ΕΕ.

Η κρίση που υποβόσκει στην ενεργειακή λεκάνη της Αν. Μεσογείου-Αιγαίου τείνει να μετεξελιχθεί σε μείζον Εθνικό Ζήτημα για Ελλάδα και Κύπρο.

Αυτή λοιπόν την νέα παράμετρο, σήμερα καλείται να διαχειριστεί όχι μόνο η Ελληνική συμπολίτευση αλλά και η αντιπολίτευση φυσικά η κάθε μια από την δική της σκοπιά με γνώμονα λογικά το Εθνικό συμφέρον.

Το νέο αυτό ζήτημα του Κυπριακού έχει μπει πλέον για τα καλά στα πολιτικά πράγματα της χώρας και φαίνεται ότι μπορεί να επηρεάσει μελλοντικές καταστάσεις .

Το να αποσύρει ο Τούρκος την παράνομη παρουσία του στο νότιο τμήμα της Κυπριακής ΑΟΖ είναι πλέον ασθενές σενάριο μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούντογλου περί διαμοιρασμού του ενεργειακού πλούτου της περιοχής.

Οι από εδώ και πέρα τουρκικές ενέργειες και κινήσεις ,οι δηλώσεις και οι αντιδηλώσεις , η επικείμενη τριμερής διάσκεψη Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου, οι θέσεις της ΕΕ, δημιουργούν ένα αψηλάφητο γεωπολιτικό περιβάλλον πάνω στο ζήτημα αυτό που μπορεί να επηρεάσει και την Ελληνική πολιτική καθημερινότητα.

Ο τούρκος κάτι περιμένει και ¨ποιεί την νήσσαν¨ .
Σήμερα η διεθνής επικαιρότητα έχει κατακλυστεί από τις δηλώσεις του κ. Νταβούντογλου που δηλώνει αμετάπειστος στο να ενεργήσει η Τουρκία στρατιωτική επέμβαση στο Κόμπανι.
Κανείς όμως δημοσιογράφος μέχρι σήμερα δεν τον ρώτησε…

-Για την Συρία η Τουρκία δεν διακινδυνεύει στρατιωτική επέμβαση αλλά την ίδια στιγμή γιατί ¨διακινδυνεύει ¨ επέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και μάλιστα με αυξημένη στρατιωτική παρουσία πολεμικών σκαφών;

O κ Νταβούντογλου σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ¨ μάστορας¨ και θα απαντούσε με υπεκφυγές.
Στο πίσω όμως μέρος του τούρκικου κεφαλιού του θα κρατούσε τις αληθινές απαντήσεις που φυσικά δεν θα τις έλεγε.

-Και ποιος σας είπε ότι ενδιαφερόμαστε μόνο για την Οριοθέτηση της Κυπριακής ΑΟΖ;
- Αυτή είναι το πρόσχημα να Οριοθετηθεί και η ΑΟΖ στο Αιγαίο σύμφωνα με τα δικά μας ¨θέλω¨.

- Αν αυτά τα ¨ΘΈΛΩ¨ μας τα βάλουμε μέσα στην προεκλογική ατζέντα των Ελληνικών κομμάτων είναι σίγουρο ότι μπορούμε να δρομολογήσουμε πιέσεις.

-Καθότι ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε από τους Έλληνες όταν βρισκόταν σε δύσκολες συγκυρίες.

Αυτά μπορεί να τα σκέφτεται ο περί ου λόγος prime minister .
Μήπως και για την παραπάνω ¨υπόθεση εργασίας¨ πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι;

Μήπως με το ¨νέο ζήτημα του Κυπριακού¨ οι Τούρκοι επιθυμούν να επηρεάσουν την πολιτική ζωή της χώρας για να ¨παρηγορηθούν¨ από τα δικά τους αυξανόμενα εσωτερικά προβλήματα;

Μήπως οι εκλογές στην Ελλάδα ¨έρθουν¨ από την Κύπρο;

Ένα είναι σίγουρο ότι και να μηχανευθούν οι γείτονες με την ανατολίτικη διπλωματία-μπαμπεσιά τους στο τέλος πρέπει να δοκιμάσουν και αυτοί τα κόλλυβα. 

Δεν μπορεί μόνο ο Ελληνοκυπριακός Ελληνισμός να τρώει μόνο αυτός τα κόλλυβα των αδικοχαμένων ψυχών από τους μακελλάρηδες της Μεσογείου.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: