Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Λοβέρδος για γέλια

AAApth098_134
Οχι μόνο ξέχασε να πάει στη δοξολογία για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, αλλά ψάχνει (μέσω ΕΔΕ) και σε ποιον... «θα τα ρίξει».
Ο λόγος για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος, όπως φαίνεται, θα μείνει στην ιστορία ως ο μοναδικός υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων που δεν παρέστη στην καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. 


Λίγο αργότερα ο ίδιος εμφανίστηκε, με περισσή άνεση, στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα και συνειδητοποίησε ότι... κάτι είχε ξεχάσει να κάνει μόνο όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την απουσία του στη δοξολογία.

 Εκπληκτοι οι δημοσιογράφοι τον άκουσαν να δικαιολογείται, λέγοντας πως κανείς δεν τον ειδοποίησε να παραστεί στη δοξολογία.

Ομως, αντί ο κ. Λοβέρδος να αποδεχθεί την γκάφα του και να δώσει τέλος στο ζήτημα, αποφάσισε να βρει τον υπεύθυνο για την απουσία του από τη δοξολογία... διατάσσοντας Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προχωρώντας μάλιστα και σε σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στο facebook. 

Οπως έγραψε, «διέταξα ΕΔΕ για τη διαμόρφωση του προγράμματός μου ως υπουργού.

Την ανέθεσα στη γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας, την κυρία Διονυσοπούλου. 

Το πρόγραμμά μου έχει μόνο την κατάθεση στεφάνου και την παρέλαση. 

 Επομένως, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στη δοξολογία θα εκπροσωπούσε άλλος. 

Εκεί έγινε η παρεξήγηση και η ΕΔΕ θα εντοπίσει με ποιου την ευθύνη».

Νωρίτερα, πάντως, στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο κ. Λοβέρδος κατάφερε (για πρώτη φορά στα χρονικά) όχι απλά να «στήσει» τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τους ιερείς, αλλά και να τους αναγκάσει να καθυστερήσουν τη δοξολογία μήπως και εμφανιζόταν. 

Η δοξολογία ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση αφού οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών... προσπαθούσαν εναγωνίως να βρουν τον υπουργό Παιδείας. 

Υστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στο κινητό του (το οποίο ήταν κατειλημμένο), επικοινώνησαν με τον οδηγό του κ. Λοβέρδου, ο οποίος τους ενημέρωσε με γραπτό μήνυμα ότι δεν θα έρθουν γιατί δεν έχουν πρόσκληση.

 Ενδεχομένως ο υπουργός Παιδείας να πρέπει να αναζητήσει τον υπαίτιο για την απουσία του και το γεγονός ότι δεν εκπροσωπήθηκε η κυβέρνηση στη δοξολογία είτε στο γραφείο της περιφερειάρχου Αθηνών Ρένας Δούρου, το οποίο στέλνει τις προσκλήσεις, είτε στο υπουργικό συμβούλιο που ορίζει σε ποια εκδήλωση θα παραστεί κάθε υπουργός και ενημερώνει τις περιφέρειες. 

Σε κάθε περίπτωση, με ή χωρίς πρόσκληση, ποτέ δεν έχει λείψει από τη δοξολογία υπουργός Παιδείας... μέχρι χθες. 
 
Εύη Πανταζοπούλου
 Τον πήραν στο ψιλό και στα social media για τη γκάφα 

«Φωτιά» πήραν τα social media, καθώς οι χρήστες δεν έχασαν την ευκαιρία να σχολιάσουν την γκάφα ολκής του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος δεν παρέστη στη δοξολογία για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, αυτό που εντυπωσίασε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν ήταν η απουσία του αλλά η ΕΔΕ που διέταξε, όπως ανακοίνωσε και μέσω facebook, για να ανακαλύψει ποιος προσπάθησε να τον «σαμποτάρει».

Οι απαντήσεις έπεσαν βροχή! 
«Ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων διέταξε ΕΔΕ επειδή κανείς δεν του είπε ότι πρέπει να πάει στην Εκκλησία. 

Αύριο θα διατάξω ΕΔΕ επειδή κανείς δεν θα μου θυμίσει να πάω στη δουλειά μου... 

Και επιτέλους, ας διατάξει κάποιος μια ΕΔΕ για τον περιπτερά που κανείς δεν του θύμισε να ανοίξει το περίπτερο στις 8 το πρωί» σχολίασε ένας από τους χρήστες.

«Κύριε υπουργέ, δεν νομίζω ότι λείψατε σε κανέναν... Αφήστε τον ανθρωπάκο που ξέχασε να ενημερώσει την αφεντιά σας για κάτι που έτσι κι αλλιώς έπρεπε να γνωρίζετε» συνέχισε ένας άλλος. 

Κάποιοι (κυρίως εκπαιδευτικοί) εμφανίστηκαν ακόμη πιο οργισμένοι: «Τόσοι αναπληρωτές που σε καταριούνται για την προϋπηρεσία που τους έφαγες, θα έπρεπε να μπεις στον ναό και να μην ξαναβγείς ποτέ». 

Επίσης, υπήρξαν και αυτοί οι οποίοι, γνωρίζοντας ότι ο υπουργός Παιδείας είναι οπαδός του Ολυμπιακού, του συνέστησαν... να διατάξει «ΕΔΕ και για τον Μήτρογλου που έχασε το πέναλτι στο ντέρμπι».

 Επί της ουσίας
 Και για κλάματα

Ο κ. Λοβέρδος προφανώς ακόμα δεν έχει καταλάβει σε ποιο υπουργείο βρίσκεται. 

Δεν εξηγείται αλλιώς η χθεσινή γκάφα του και η εμμονή (σε συνεντεύξεις Τύπου) να αυτοαποκαλείται υπουργός... Υγείας!
Ας τον ενημερώσει κάποιος (παρακαλώ άμεσα) ότι είναι υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, γιατί είναι προφανές ότι βρίσκεται στο σκοτάδι. 

Οχι όμως όπως χθες, που δεν τον ενημέρωσαν να πάει στη Δοξολογία!

Ο κ. Λοβέρδος μπορεί να «έστησε» τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά ήταν συνεπής στο ραντεβού με την... Ιστορία! 

Τέτοια γελοία δικαιολογία θα κάνει χρόνια να ξεχαστεί!

Ο τριπλά έκθετος υπουργός (για την απουσία του, την υποτίμηση της νοημοσύνης του λαού και την ΕΔΕ που δείχνει ότι έχει χάσει τον έλεγχο) σε κάθε σοβαρή χώρα θα είχε ήδη παραιτηθεί.
 Δ.Ριζούλης
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: