Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΨΥΧΡΑΙΜΑαααα!!

Untitled-1

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ :  Σ’ αυτό το «παιχνίδι» το μεγαλύτερο όπλο είναι …. η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!

- Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα αισθήματα οργής και αγανάκτησης, όλων αυτών που δεν είναι εξοικειωμένοι, με την επί δεκαετίες πολιτικο-στρατιωτική αντιπαράθεση μας, με τους γείτονες (όλους, γύρω-γύρω μας)!!
- Αντιλαμβάνομαι, ότι η απλοϊκή προσέγγιση των γεωπολιτικών θεμάτων, λαμβάνει υπόψη της, ΜΟΝΟ αυτό που «βλέπει» (δηλαδή αυτό που της πλασάρουν), έτσι για να φωνάζει, ..... χωρίς να κατανοεί!!

- Αντιλαμβάνομαι, ότι σε κάθε τέτοια αναμπουμπούλα, αυτοί που κυρίως χαίρονται, είναι οι … ψευτοτσαμπουκάδες (εθνολεβέντες), που τέτοιες ευκαιρίες βρίσκουν για να ξεχωρίσουν, να φανούν και να αναδειχτούν!!


- Αντιλαμβάνομαι ότι είναι (δυστυχώς) ένα πιασάρικο θέμα … για πολιτικό νταλαβέρι, όπου εκεί ότι και να πεις, έχεις πάντα δίκιο!!


ΑΛΛΑ δεν αντιλαμβάνομαι, να υποτιμούμε ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι, τον εαυτό μας, την τιμή και την Ιστορία μας (με υπερβολές και υστερίες) και κυρίως, δεν αντιλαμβάνομαι να υποτιμούμε τις στρατιωτικές μας δυνατότητες, τη ναυτική μας ισχύ, τα πρόσφατα πεπραγμένα και διεθνώς αναγνωρισμένα επιτεύγματα του Πολεμικού μας Ναυτικού … και όχι μόνο αυτού!!


Ας αναλογιστούν ΟΛΟΙ αυτοί «οι λάβροι αναλυτές» , μήπως ΑΥΤΟΣ είναι ακριβώς, …. ο ΑΝΣΚ (Αντικειμενικός Σκοπός) της «κίνησης Barbaros»!!

Δηλαδή, να αποπροσανατολίσει στο εσωτερικό της Τουρκίας την κοινή τους γνώμη (από τις μεγάλες δυσκολίες στα ΝΑ τους) και να αναδείξει (τσεκάρει) και τη δική μας, εσωτερική ασυνεννοησία, που συνήθως αυτή εκδηλώνεται με ακραίες υπερβολές (συναισθημάτων) και σπασμωδικές αντιδράσεις !!
Η Τουρκία δηλαδή, σκοπεύει (όπως πάντα): «μ’ ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια» !!


Πάντα ανησυχώ (για τους θερμοκέφαλους) σε τέτοιες καταστάσεις, αλλά …. δεν φοβάμαι !!
Ξέρω πολύ καλά, πόσο αντέχουνε (ακόμα) τα …. «ξύλινα τείχη» μας !!




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: