Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δεκάδες Τουρκικά Μαχητικά έτοιμα να πραγματοποιήσουν εικονικούς βομβαρδισμούς πάνω από την Κύπρο!

KATHIKIs
Τουρκία! Εμείς είμαστε το Αφεντικό της Περιοχής!
Ελλάδα! θα απαντήσει ΟΧΙ!?

Σε ετοιμοτητα ειναι οι Τουρκικες Ενοπλες Δυναμης, να κλιμακώσουν τηνπροκλητικοτητα τους σε Αιγαιο και Κυπρο!
Στις 22/10/2014 σε Άρθρο μου με τιτλο-Τουρκικές Δυνάμεις Έτοιμες για Απόβαση σε Ελληνικό Νησί!


Σφυρίζει αδιάφορα το Υπουργείο Εξωτερικών!

Ειχα προειδοποιησει για ακρως περιεργες μετακινησεις Δυναμεων του Τουρκικου Στρατου, απεναντι απο το νησι Μεγίστη (Καστελόριζο), που εθεσαν αμεσα τον Ελληνικο Στρατο σε Συναγερμο, αναγκαζοντας το Υπουργειο εθνικης Αμυνας να διεξάγει Ασκηση στην Περιοχη!


Πραγματι δεν περασε ουτε ενα 24ωρο απο την Δημοσιευση του Αρθρου, και μεγάλος αριθμός τουρκικών κύριων σκαφών επιφανείας (φρεγάτες O.H.Perry, ΜΕΚΟ-200ΤΝ και της νέας κλάσης κορβετών Ada) αλλά και πυραυλάκατων κλάσης Kilic, όπως και υποβρυχίων Τype 209/1400 απέπλευσαν από τον ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (Ακσάζ).

Η Τουρκικη Ναυτικη Ασκηση εχει ως αποστολη την Πολιορκία απο θαλάσσης και αποκοπης σε στρατηγικό επίπεδο από την Ελλάδα, της Ρόδου και Καστελοριζο!

Μαλιστα ηταν τοσο μεγαλες η Τουρκικες Ναυτικες Δυναμης, που υπολογιζεται οτι συμμετέχουν περισσότερα από δέκα Τουρκικά πολεμικά. 

Πρόκειται για «προωθημένη» Τουρκική απάντηση στην ελληνική άσκηση έρευνας-διάσωσης νοτιοανατολικά του Καστελόριζου «Αετός Β” 2014″, 

Ειναι απιστευτο, και αξιο αποριας, πως το Υπουργειο Εθνικης Αμυνας, και το ΓΕΕΘΑ ,μετα το τελος της Ασκησης «Αετός Β” 2014″ και τις Ελληνικες Δυναμης στην περιοχη σε ετοιμοτητα και Συναγερμο!


Να μην παρουν χαμπαρι ενα ολοκληρο Τουρκικο Στολο να κατεβαινει και να περικυκλωνει αυτα τα δυο νησια μας! Χωρις καμια Ελληνικη αμεση αντιδραση, αλλα και αποσιωπεις αυτου του γεγονοτος απο τα ΜΜΕ!

Εν τω μεταξύ στην Κυπρο Ακάθεκτοι συνεχίζουν οι Τούρκοι τις προκλητικές έρευνες που πραγματοποιούν παρανόμως εντός της κυπριακής ΑΟΖ στο θαλάσσιο «οικόπεδο» 2 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης,το «Μπαρμπαρός» ήδη έκανε σάρωση στο «οικόπεδο» 3 ,μαζι με συνοδεια απο Τουρκικες φρεγατες.

Στην τραγικη κατάληξη που ειχε η πτήση του δικινητήριου Diamond DA42 , το μικρό αεροσκάφος χάθηκε την ώρα της πτήσης του, με πορεία το Λίβανο, από τα ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, ενώ βρισκόταν γύρω στα 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λάρνακας, και κατεπεσε σε απόσταση μερικών μιλίων από την τουρκική φρεγάτα «TCG Gelibolu» (F-493) οπου και Βρέθηκαν οι σοροί των δυο επιβαινόντων, και ανασύρθηκαν από την θάλασσα τα συντρίμμια του δικινητήριου αεροσκάφους.


Σε αυτο το περιστατικο,πολλοι μιλησαν για καταρριψη του δικινητήριου Diamond DA42 απο την τουρκική φρεγάτα TCG Gelibolu (F 493), ομως ενισχύεται η αποψη οτι τελικα το μικρό αεροσκάφος κατεπεσε λογο μηχανικης βλαβης, το ενδεχόμενο αυτο ενισχύεται ,γιατι ενώ πετούσε στα 45 ναυτικά μίλια νοτίως του Κάβο Γκρέκο, το αεροσκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Λίγα λεπτά αργότερα ανέφερε ότι υπήρξε μηχανικό πρόβλημα το οποίο επιδιορθώθηκε.

Κατα την αποψη μου δεν πιστευω οτι καταρρίφθηκε απο την Τουρκικη φρεγατα, για δυο λογους,προτον μια τετοια κινηση το να καταρριφθει το μικρό αεροσκάφος απο αντιαεροπορικό πύραυλο, θα γινοταν αμεσα αντιληπτο απο τα ρανταρ εγκαιρης προειδοποιησης της γερμανικής κορβέτας BRAUNSCHWEIG F 260, αλλα και της βραζιλιάνικης φρεγάτας CONSTITUICAO F 42, που επλεαν κοντα στην περιοχη του δυστυχηματος, και πηραν μερος στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του μικρου αεροσκαφους, κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Και δευτερον απο τις φωτογραφιες απο τα συντριμια του μικρου αεροσκαφους, δεν φαίνεται να υπαρχουν διαμπερες θραυσματα,που να προηλθαν απο αντιαεροπορικό πύραυλο.!


Για αλλη μια φορα,Ελλαδα και Κυπρος ,ειδαν τις ΗΠΑ και το στειτ παρτμεντ , να αποφευγει να καταδικάσει αμεσα της προκλητικες ενεργειες της Τουρκιας στην Κυπρο, στην ιδια γραμμή κατευθυνσης με τις ΗΠΑ, κινηθηκε και η Βρετανια με συμμάχους της Σκανδιναβικες χωρες!


Στο συμβουλιο της Ευρωπαϊκης Ενωσης, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας, την τελευταια στιγμη καταφερε να πείσει τους ηγετες τον Ευροπαικών χωρών, να βγαλουν ενα κοινο κείμενο που να καταδικαζει την Τουρκια! Αυτο επιτεύχθηκε χαρη της Γερμανιας,με παρεμβαση της καγκελαριου Μερκελ !

Και ενώ στα ΜΜΕ φαίνεται οτι Ελλαδα και Κυπρος πορευονται μαζι στην αντιμετώπιση αυτης της κρισης,τα φαινομενα μαλλον απατουν!


Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», απαντώντας στο ερώτημα «Πώς κρίνει το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έστειλε πολεμικό πλοίο» απαντά ως εξής:Ας μην απαντήσω καλύτερα για το ότι η Ελλάδα δε έστειλε έστω ένα πολεμικό. !

Θεωρω οτι παρόλο που ειναι στην σωστη κατευθυνση η συμφωνια Ελλαδας Κυπρου για ενοποιηση απο κοινου τον χωρικων υδάτων, αλλα και του εναέριου χώρου μεταξύ των FIR Αθηνών και Λευκωσίας, για έρευνα και διάσωση στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ελλάδος, πρακτικα θεωρω οτι αυτη η συμφωνια δεν μπορει να υλοποιηθει!

Ο λογος ειναι οτι, ουτε η Ελλαδα,αλλα ουτε και η Κυπρος,διαθετουν τα απετουμενα μεσα,κυριος σε αεροπορικες δυναμης ,οπως πχ ελικοπτερα,αεροσκαφη ναυτικης συνεργασιας και διασωσης ,για να υλοποιήσουν αυτην την συμφωνία!


 Μην ξεχναμε οτι η Ελλαδα εχει καθηλωμένα από το 2009 τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3Β, και απο το 2015 και μετα θα μπορει να χρησιμοποιησει εστω ενα P-3B για της επιχειρησης έρευνα και διάσωση.


Ολα αυτα οφειλονται, γιατι προσφατα συμφώνησε το Υπουργειο Εθνικης Αμυνας για την αναβαθμιση τον P-3B με την Lockheed Martin Corp.


Ειλικρινα απορω και αναρωτιεμαι για την συμφωνια αυτη, εδω καλα καλα δεν μπορουμε να προστατευσουμε τον εναεριο χωρο της Κυπρου, τα μαχητικα μας αεροσκαφη, λογω της μεγαλης αποστασεις , δεν μπορουν να παραμεινουν πανω απο 5 λεπτα πανω απο την Κυπρο, χωρις εναεριο ανεφοδιασμο με καυσιμα!


Η ελλαδα δυστυχως δεν διαθετει ενα μαχητικο αεροσκαφος για χτυπημα σε μεγαλες αποστασεις οπως ειναι το F15. Παρολα αυτα, η Ελλαδα αντιδρα στην Τουρκικη προκλητικοτητα με την Ασκηση «Πυρπολητής» που θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου με Δεκαεπτά μονάδες του Στόλου, το υποβρύχιο «Παπανικολής», δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα και ειδικές δυνάμεις, η άσκηση θα διεξαχθεί στον Αργοσαρωνικό και το σενάριο της θα αφορά σε αντιμετώπιση «εχθρικής απειλής».


Αερομεταφερόμενες δυνάμεις θα κληθούν να ανακαταλάβουν εθνικό έδαφος με την υποστήριξη από αέρα και θάλασσα.
Στο πλαίσιο αυτό θα πετάξουν μαχητικά αεροσκάφη τόσο από την αεροπορική βάση της Τανάγρας όσο και από τη Λάρισα,

Την ασκηση θα παρακολουθησει ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μαζι με τον Υπουργο αμυνας Αβραμοπουλο!
Δηλαδη η Κυπρος κινδυνευει,και εμείς διοργανώνουμε στον Αργοσαρωνικό ενα φαντασμαγορικο Σοου!


Στην Κυπρο επρεπε να στείλουμε οχι μια φρεγατα!

Αλλα τουλαχιστον ενα στολίσκο τουλαχιστον πανω απο 5 πολεμικα πλοια και να δειξουμε πραγματι οτι διαθετουμε πυγμη!


Απομονωμενοι και φοβισμενοι στην Κύπρο, έχουν τεθεί σε επιφυλακή οι μονάδες που επανδρώνουν τις συστοιχίες των βλημάτων επακτίου αμύνης ΜΜ-40 Exocet , μετά τις τουρκικές κινήσεις νότια και νοτιοανατολικά εντός της κυπριακής ΑΟΖ.


Η Τουρκια ετοιμάζεται να απαντηση πολυ δυναμικα στην Ασκηση της Ελλαδας στις 30 Οκτωβρίου στον Αργοσαρωνικό, με δεκαδες Τουρκικα μαχητικα αεροσκαφη να πετουν πανω απο την Κυπρο, και να εκτελουν εικονικους βομβαρδισμους απο ακρη σε ακρη σε ολο το νησι,με στοχους απο Στρατιωτικων βάσεων μέχρι και Πολιτικών στόχων!

Γνωριζουν πολυ καλα οτι Ελληνικο μαχητικο να τα αναχαίτιση δεν θα δουν!

Ας ελπισουμε να μην εχουμε καμια προβοκατσια,οτι δηθεν η Κυπρος κατεριψε Τουρκικο Μαχητικο,και τοτε τι ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: