Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Αιφνιδιαστική συνάντηση Σαμαρά-Καραμανλή

pic-0-norm
Δημόσια συνάντηση με σημειολογία ανάμεσα στον νυν και τον πρώην πρωθυπουργό. 


Οι πολιτικές ερμηνείες για εκλογές τον Μάρτιο και συστράτευση της Κεντροδεξιάς

Δημόσια συνάντηση πραγματοποίησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής σε εστιατόριο στην Αθήνα.

Το τετ- α- τετ των δύο πολιτικών πραγματοποιήθηκε σε μία στιγμή που το πολιτικό σύστημα είναι σε οριακό σημείο, λόγω των επικείμενων εκλογών για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το γεγονός ότι οι δυο τους επέλεξαν να συναντηθούν δημόσια, έχει τη δική του σημειολογία.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με φόντο τα σενάρια ο πρώην πρωθυπουργός να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές αλλά και εν μέσω των συζητήσεων για το πρόσωπο που θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με άλλες ερμηνείες, η συνάντηση αυτή δείχνει ότι στη ΝΔ μάλλον το παίρνουν απόφαση ότι δεν θα εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή και ετοιμάζονται για εκλογές τον Μάρτιο, θέλοντας προφανώς να έχουν στην πράξη τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή, καθώς θεωρείται το πρόσωπο που μπορεί να σηματοδοτήσει την ενότητα και τη συστράτευση των ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροδεξιάς.

Το τετ α τετ των δύο πολιτικών ανδρών έγινε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε τις προηγούμενες ημέρες με τον Κώστα Καραμανλή.

Το γεύμα κράτησε πάνω από μία ώρα και ο Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε γύρω στις 3 το μεσημέρι. 

Ο Καραμανλής έφυγε από την άλλη είσοδο, που είναι μπροστά από την πινακοθήκη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: