Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Οι γάλλοι την πέταξαν έξω με τις κλωτσιές. Εμείς θα τολμούσαμε;

aaaΑΚΣΑΜ
xiladakis_1  Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία η είδηση που ήρθε από την Γαλλία για μια μουσουλμάνα η οποία φορώντας το κλασικό τσαντόρ θέλησε να εισέρθει στη γνωστή όπερα των Παρισίων και να παρακολουθήσει την παράσταση.


Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου, στην είσοδο της όπερας των Παρισίων, La Travıata, εμφανίζεται στο γκισέ των εισιτηρίων ένας, προφανώς μουσουλμάνος, συνοδευόμενος από την σύζυγο του που φορούσε την κλασική Μπούρκα της γυναικείας μουσουλμανικής αμφίεσης καλύπτοντας όλο το πρόσωπο της εκτός από τα μάτια της.

Η εμφάνιση αυτής της κυρίας ανάμεσα στον κόσμο που περίμενε στην ουρά για να βγάλει εισιτήριο, προκάλεσε αμέσως ταραχή και έντονες αντιδράσεις.


 Αμέσως κλήθηκαν και εμφανιστήκαν οι υπεύθυνοι της όπερας και αφού πλησίασαν με έντονο ύφος την κυρία αυτή, απαίτησαν να βγάλει αμέσως τον φερετζέ αν θέλει να εισέρθει στην αίθουσα για να παρακολουθήσει την όπερα.


Η μουσουλμάνα κυρία και ο σύζυγος της αρθήκαν να συμμορφωθούν με την υπόδειξη των υπευθύνων της όπερας.


Τότε αυτοί αμέσως και χωρίς δισταγμό τους πέταξαν κυριολεκτικά έξω από τον προθάλαμο προκαλώντας τις επευφημίες των Γάλλων που ήταν μάρτυρες της όλης σκηνής. 


Η είδηση αυτή που έκανε το γύρο των παγκοσμίων ΜΜΕ φυσικά και δεν θα μεταδίδονταν στην χώρα μας, στην γειτονική όμως Τουρκία προκάλεσε πολύ μεγάλη αίσθηση και έντονη δυσαρέσκεια. 


Να υπενθυμίσουμε για όσους δεν το γνωρίζουν, η Γαλλία από το 2011 έχει ψηφίσει παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των μουσουλμάνων της Γαλλίας, εδικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η ισλαμική εμφάνιση με μπούρκες, τσαντόρ και τους κλασσικούς φερετζέδες, σε δημόσιους χώρους.

Εντωμεταξύ μεγάλη κρίση έχει ξεσπάσει αυτές τις μέρες μεταξύ της Δανίας και της Τουρκίας, εξ’ αιτίας της απόφασης τουρκικών δικαστηρίων να αφήσουν ελεύθερο τον Δανό υπήκοο, Basil Hassan, που ασπάστηκε το Ισλάμ και ενώ είναι καταζητούμενος από τις δανικές αρχές γιατί είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Δανό συγγραφέα, Lars Hedegard, ο οποίος στα βιβλία του καταγγέλλει με σκληρές φράσεις το Ισλάμ σαν μια βάρβαρη θρησκεία, κατέφυγε στην Τουρκία όπου ζήτησε προστασία από τις τουρκικές αρχές.

Μάλιστα ο εν λόγω Δανός κατηγορείται και για άλλες παράνομες πράξεις και για άμεση σύνδεση του με τους Τζιχαντιστές.
Η προκλητική αυτή απόφαση αυτή των τουρκικών δικαστηρίων έχει εξοργίσει τους Δανούς.

Με έκτακτη συνέντευξη τύπου οι Δανοί υπουργοί Εξωτερικών, Martin Lidegaard και Δικαιοσύνης, Mette Frederiksen, κατήγγειλαν την Τουρκία ότι παρά τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις της αρνείται να εκδώσει τον καταζητούμενο Δανό υπήκοο στις δανικές αρχές για να δικαστεί για τις παράνομες πράξεις του και για την ενέργεια του να αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Δανό αντιισλαμιστή συγγραφέα.


Αντί αυτού οι Τούρκοι τον άφησαν ελεύθερο χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Hürriyet, η Δανία θα φέρει το θέμα στη επόμενη σύσκεψη σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας που θα γίνει στις 31 Οκτωβρίου, καταγγέλλοντας την Τουρκία για την ενέργεια της να αφήσει ελεύθερο ένα επικίνδυνο επίδοξο δολοφόνο Τζιχαντιστή, που ασπάστηκε το Ισλάμ και κατέφυγε στην Τουρκία.


Αλήθεια σκεφτείτε τι θα γίνονταν αν και στις δυο αυτές υποθέσεις εμπλέκονταν η χώρα μας.


Σκεφτείτε αν είχε ζητηθεί από μια μουσουλμάνα με την κλασική ισλαμική αμφίεση που θα ήθελε να εμφανιστεί σε ελληνικό δημόσιο χώρο, ή σε κάποιο ελληνικό θέατρο, να φύγει αν δεν βγάλει την αμφίεση της.

Θα ξεσηκώνονταν θύελλα αντιδράσεων και έντονων διαμαρτυριών για… κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για θρησκευτική καταπίεση, για ρατσιστικές πρακτικές, για αναχρονισμό και για παραβίαση των ευρωπαϊκών κεκτημένων.

Ευτυχώς που υπάρχουν οι Γάλλοι, οι Ελβετοί, οι Αυστριακοί και οι Δανοί, για να μας διδάξουν το πώς αντιδρούν στις χώρες τους που σέβονται την εθνική τους υπόσταση, με τις μουσουλμανικές προκλήσεις που προσβάλλουν τον δημόσιο βίο αυτών των χωρών.


Αυτοί δηλαδή έχουν εθνική αξιοπρέπεια και εμείς την έχουμε χάσει και συμπεριφερόμαστε σαν… απολωλότα κύμβαλα ηλιθιότητας και εθνικής μειοδοσίας;
Αλλοίμονο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: