Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Bόμβα Ερντογάν – «Εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουμε την ρωσική κατάληψη της Κριμαίας»

«Άλλα τα μάτια του λαγού….και  άλλα του αλιγάτορα», όπου «αλιγάτορα» μπορούμε να τοποθετήσουμε τον Ερντογάν ο οποίος παίζει διπλό παιχνίδι με την Ρωσία , διότι πάντα προωθεί το βρωμερό σχέδιο του παντουρκισμού.   
  

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν διαβεβαίωσε τον ηγέτη της των Τατάρων  της Κριμαίας  Mustafu Dzhemilev,  ότι η Τουρκία στηρίζει πλήρως την Ουκρανία από την άποψη της Κριμαίας, αναφέρει ο *** ρωσικός τύπος  .

Η Συνάντηση Ερντογάν και Dzhemilev πραγματοποιήθηκε στο  προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Στην Τουρκία, ο ηγέτης των Τατάρων «Majlis» της Κριμαίας , αποτελεί στην ουσία «πιόνι» του  καθεστώτος του  Προέδρου της Ουκρανίας Petr Poroshenko.

 
 
«Εμείς δεν αναγνωρίζουμε και δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσουμε  την κατάληψη της Κριμαίας (από την Ρωσία). Η αρχή μας είναι  να υπερασπιζόμαστε  μέχρι το τέλος την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο  Ερντογάν εκφράζοντας στον Dzhemilev τις διαβεβαιώσεις του για το θέμα αυτό .

Ο Ερντογάν,  μίλησε με τον  ηγέτη των Τατάρων  για περίπου μία ώρα πίσω από κλειστές πόρτες.

«Συζητήσαμε  με τον Τούρκο ηγέτη τα προβλήματα των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν Κριμαία , καθώς και την παραμονή των συμπατριωτών μας στις ρωσικές φυλακές»  ανέφερε ο ηγέτης των Τατάρων .


Σύμφωνα με Dzhemilev, ο  Ερντογάν θα έκανε υπόμνηση στον  Βλαντιμίρ Πούτιν στο Αμβούργο, στη σύνοδο κορυφής της ομάδας G 20…με άγνωστα αποτελέσματα.

 
Ο Τούρκος πρόεδρος  σχεδιάζει να επισκεφθεί το Κίεβο, όπου  μαζί με τον ηγέτη των Τατάρων και τον δήμαρχο Vitaliem Klichko θα χτίσουν  ένα μεγάλο  τζαμί.

«Η Τουρκία έχει από την αρχή επιβεβαίωσε την υποστήριξή της στην Ουκρανία. Η υποστήριξή μας θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά με  την συμμετοχή σε συνέδριο όπου θα συζητηθούν οι  πρόσθετες ευκαιρίες για συνεργασία», ανέφερε δελτίο Τύπου της Πρεσβείας της Τουρκίας στην Ουκρανία.


Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, έφτασε μάλιστα στο σημείο να μιλήσει  για τη «ρωσική κατοχή» της Κριμαίας και  «καταπίεση» των Τατάρων της Κριμαίας.

Σε αυτούς λοιπόν  που πιστεύουν ότι υπάρχει πραγματική πραγματική φιλία ανάμεσα στην Τουρκία και την Ρωσία , λέμε  ότι αυτή είναι τόσο αληθινή όσο είναι  η φιλία ανάμεσα σε μια Αρκούδα και σε έναν Λύκο .

Η Άγκυρα παίζει το βρώμικο παιχνίδι με τις τουρκικής καταγωγής μειονότητες στα Βαλκάνια, τον Καύκασο  και την Κριμαία εκτελώντας το σχέδιο του Παντουρκισμού  .

Ειδικά στην χερσόνησο της Κριμαίας υπενθυμίζουμε ότι πριν 500 χρόνια ο Τούρκος σουλτάνος Σουλεϊμάν ο αποκαλούμενος και «μεγαλοπρεπής»,  μετακίνησε χιλιάδες Τατάρους στην περιοχή  της Κριμαίας για να βασανίζει ακόμα περισσότερο τους ανυπότακτους Ρώσους κατοίκους πολλοί από τους οποίους ήταν ελληνικής καταγωγής.

Το παιχνίδι με την ιστορία της Κριμαίας …όμως , παίζει ακόμα καλύτερα  ο Ρώσος πρόεδρος,  ο οποίος στην πράξη απέδειξε ότι η Χερσόνησο ήταν ελληνική αποικία εδώ και χιλιάδες χρόνια .

Νομίζουν ότι τυχαία ο Ρώσος πρόεδρος βουτάει και βγάζει αρχαίους ελληνικούς αμφορείς από την θάλασσα στην Κριμαία ;
*** ρωσικός τύπος  .
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: