Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Ο Στρατηγός Λεοντάρης σε πλοίο στην Κυπριακή ΑΟΖ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ Ηλίας Λεοντάρης επιβιβάστηκε σε πλοίο της Διοίκησης Ναυτικού της Κύπρου και εν πλω στην Κυπριακή ΑΟΖ ενημερώθηκε για τα θέματα της Διοίκησης.

 
Την ώρα που η Τουρκία κλιμακώνει την προκλητικότητά της τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Ηλίας Λεοντάρης, σε μια συμβολική κίνηση, επιβιβάστηκε σε πολεμικό πλοίο της Διοίκησης Ναυτικού και παρακολούθησε εκπαίδευση των πληρωμάτων “Εν Πλω”.

Η Εθνική Φρουρά αποδέσμευσε και το σχετικό βίντεο, δείχνοντας ουσιαστικά ετοιμότητα και αποφασιστικότητα απέναντι στις τουρκικές απειλές που κλιμακώνονται.

Δείτε τι γράφει η σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Φρουράς:

Στο πλαίσιο του προγράμματος επισκέψεων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, βρέθηκε στη Διοίκηση Ναυτικού, όπου ενημερώθηκε για τα τρέχοντα και σε εξέλιξη θέματα της Διοίκησης.


Επισκέφθηκε επίσης τις λιμενικές εγκαταστάσεις και παρακολούθησε εργασίες συντήρησης πλοίων.


Τέλος ο Αρχηγός παρακολούθησε επιχειρησιακή εκπαίδευση πληρωμάτων “Εν Πλω” η οποία περιελάμβανε σειρά γυμνασίων όπως παρακάτω:
α.    Αντιμετώπιση εχθρικής απειλής (επίγειας και εναέριας). Πραγματοποιήθηκε εικονική προσβολή του πλοίου από εχθρικό ζεύγος ελικοπτέρων η οποία αποκρούστηκε από τα Α/Α όπλα του πλοίου.
β.    Κατάσβεση πυρκαγιάς. Εκτελέστηκε εικονική κατάσβεση πυρκαγιάς στο πλωριό διαμέρισμα του πλοίου η οποία αντιμετωπίστηκε με τα μέσα πυρόσβεσης του πλοίου.
γ.    Γυμνάσιο συνδρομής κατάσβεσης πυρκαγιάς σε πραπλέον πλοίο.
δ.    Διάσωση ανθρώπου στη θάλασσα. Εκτελέστηκε εικονική διάσωση ναυαγού από το πλήρωμα του πλοίου.
ε.    Ρυμούλκηση ακυβέρνητου πλοίου.


Προ της αποβίβασής του ο Αρχηγός συνεχάρει τους Κυβερνήτες και τα Πληρώματα για την υποδειγματική ακρίβεια και ταχύτητα με την οποία εκτελέστηκαν όλες οι ενέργειες, γεγονός που καταδεικνύει την άρτια εκπαίδευση και το υψηλό ηθικό τους και επιτρέπει στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς να αισθάνεται υπερήφανη για τη ναυτοσύνη, τον ενθουσιασμό και την αφοσίωση στο καθήκον και την αποστολή του προσωπικού της Ναυτικής μας Δύναμης.
Στις παραπάνω δραστηριότητες τον Αρχηγό συνόδευσαν ο Διοικητής Ναυτικού και ο Διοικητής της Διοίκησης Πολεμικών Πλοίων.
***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνες σε Κύπρο – πυρά σε Καστελλόριζο! Κλιμακώνει η Άγκυρα!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: