Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Το ιρακινό Κουρδιστάν του Μπαρζανί ετοιμάζει δημοψήφισμα σοκ για ανεξαρτησία με χάρτες που περιλαμβάνουν τουρκικά εδάφη!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )


Έκτακτες , και άκρως αποκαλυπτικές εξελίξεις μας έρχονται από το ιρακινό Κουρδιστάν , μετά την αναγγελία δημοψηφίσματος από τον Μπαρζανί.
Στην ιστοσελίδα του κουρδικού πρακτορείου ειδήσεων  Rudaw ,  δημοσιεύεται  ένας χάρτης για το δημοψήφισμα στο βόρειο Ιράκ, ο οποίος συμπεριλαμβάνει την ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία που αποτελούν κομμάτια του αποκαλούμενου Κουρδιστάν!

 

Η προπαγάνδα για το θέμα αυτό συντηρείται και εντείνεται από την κουρδική κυβέρνηση στο βόρειο Ιράκ με  δραστηριότητες που αφορούν το  δημοψήφισμα, περιλαμβάνουν  ιδιαίτερα εδάφη από την Τουρκία και την Συρία,  προκαλώντας την σκληρή αντίδραση των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν, αναφέρουν τουρκικά και ιρανικά ΜΜΕ.

«Μοιραστείτε τις ιδέες και τις απόψεις σας σχετικά με το δημοψήφισμα μαζί μας», αναφέρει η ανακοίνωση του Μπαρζανί  με θέμα εικόνες από την νοτιοανατολική Τουρκία, στις οποίες  δίνεται έμφαση  στις επαρχίες στις οποίες οι τουρκικές δυνάμεις εξετέλεσαν  χιλιάδες μάρτυρες του αποκαλούμενου  ανεξάρτητου κράτους του Κουρδιστάν.

Η Ιρακινή Κουρδική Περιφερειακή Κυβέρνηση (KRG) και προσωπικά ο  πρόεδρος Μασούντ Μπαρζανί μέσω του πρακτορείου ειδήσεων  Rudaw όργανο του για το δημοψήφισμα, προωθούν την ενσωμάτωση όλων των εδαφών που κατοικούν Κούρδοι, δηλαδή την σημερινή ΝΑ Τουρκία και την Βόρεια Συρία στην οποία οι Τούρκοι σε συνεργασία με τους Ρώσους ετοιμάζονται να εισβάλλουν .


Η σθεναρή στάση όμως των ΗΠΑ και τα παρασκηνιακά «παιχνίδια» της Μόσχας με την Ουάσιγκτον για το ίδιο θέμα θα προκαλέσουν «έκρηξη» στην περιοχή και ενδεχόμενες άκρως σοβαρές εξελίξεις .
 
Η Άγκυρα και προσωπικά ο Τούρκος πρόεδρος θα δράσουν σύμφωνα με τους ίδιους δυναμικά , αλλά η σθεναρή στάση  των ΗΠΑ μαζί με την ρωσική «υπόγεια» παρέμβαση , αποτρέπουν προς το παρόν την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στο κουρδικό κομμάτι της Συρίας.

Το σκηνικό όμως , ημέρα με την ημέρα περιπλέκεται και γίνεται ακόμα πιο «βαρύ» και έτσι , Τουρκία, Ρωσία , ΗΠΑ , Συρία  και Ιράκ εμπλέκονται σε ένα λίαν επικίνδυνο πολεμικό παιχνίδι με απρόβλεπτες για την περιοχή συνέπειες.
 
Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια της Άγκυρας! Τον Σεπτέμβριο θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα ανεξαρτησίας των Κούρδων του Ιράκ γεγονός που σηματοδοτεί πρώτον την μετωπική σύγκρουση Τουρκίας-ΗΠΑ η οποία πλέον πρέπει να θεωρείται μη αναστρέψιμη και δεύτερον, το πρώτο βήμα για τη δημιουργία Κουρδιστάν!

Πλέον πρέπει να κοιτάμε πολύ προσεκτικά τις κινήσεις της Άγκυρας γιατί θα προσπαθήσει να «ρεφάρει». 

Εντωμεταξύ η σημαίας του Κουρδιστάν κυματίζει σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια.

 «Η σημαία του Κουρδιστάν δεν αντιπροσωπεύει τους Κούρδους και μόνο αλλά είναι ένα σύμβολο της συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων,» δήλωσε ο επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου Κιρκούκ (KPC), Ταλαμπανί.
Μαζί με τον εθνικό κουρδικό ύμνο έγινε η έπαρση της σημαίας του Κουρδιστάν.

«Η έπαρση του σημαία του Κουρδιστάν στο Κιρκούκ στα δημόσια και κυβερνητικά κτίρια δεν είναι αντισυνταγματική, εφόσον εγκριθεί από την πλειοψηφία του συμβουλίου» δήλωσε ο Κυβερνήτης του Κιρκούκ.

«Είναι ώρα να ξεκινήσουμε να συζητάμε ένα «συναινετικό διαζύγιο» μεταξύ των αρχών του Ιράκ και του Κουρδιστάν (KRG)», ανέφερε ο εκπρόσωπος Safeen Dizayee.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε σοβαρό διάλογο με την Βαγδάτη για να φτάσουμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση, μια λύση «συναινετικού διαζυγίου» είπε ο Dizayee.

«Δεν μπορεί να συνεχισθεί το υφιστάμενο καθεστώς. Μιλάμε για τα σύνορα του Ιρακινού Κουρδιστάν και για μια ανεξάρτητη οντότητα» τόνισε και έριξε βόμβα μεγατόνων στη Τουρκία…

Το δημοψήφισμα αυτό θα θέσει τις βάσεις τριχοτόμησης του Ιράκ  με βάση τη θρησκευτική βάση σε σουνιτικό και σιιτικό.

Δεν αφορά το σχέδιο αυτό μόνο την μεταφορά υδρογονανθράκων και των αγωγών στην περιοχή, αλλά την ολοκληρωτική αλλαγή του χάρτη  και των χωρών της περιοχής .

Κράτη διαλύονται ενώ άλλα  «γεννιούνται». Πρόκειται για μία επίπονη κυοφορία η οποία «φέρνει» σχεδόν πάντοτε παγκόσμιο πόλεμο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: