Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

«ΔΩΡΑ» ΑΠΟ ΗΠΑ ΦΕΡΝΕΙ Ο Α/ΓΕΣ


Ουσιαστικά αποτελέσματα φαίνεται ότι είχε η συνάντηση του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, με τον Αμερικανό ομόλογό του στρατηγό Mark A. Milley.

Πρώτον, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του ΓΕΣ, τα πρώτα, από το πακέτο των 75, ελικόπτερα ένοπλης αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior θα βρίσκονται στην Ελλάδα πριν από το τέλος του χρόνου.
Ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου απλώς σημείωσε ότι αν καθυστερήσει η Γερουσία να δώσει την τυπική έγκριση, τα ελικόπτερα θα έρθουν δύο μήνες αργότερα, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2018, σε οκτώ μήνες από σήμερα!
Η ουσία είναι ότι η Αεροπορία Στρατού θα γνωρίσει πραγματική κοσμογονία και οι μονάδες των νησιών θα έχουν εξοπλισμένα ελικόπτερα επί τόπου, αφού το σχέδιο είναι δύο έως τέσσερα ελικόπτερα να διατεθούν σε έξι από τα μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Δεύτερον, έγινε συζήτηση («ουσιαστική» αναφέρουν οι ίδιες πηγές) για τα άρματα μάχης M1A1 του πακέτου που επρόκειτο να παραλάβει δωρεάν η χώρα, αλλά τόσο η Γερμανία, όσο και εγχώρια επιχειρηματικά συμφέροντα, υπονόμευσαν.

Υπενθυμίζεται ότι υπαρχει έγκριση από τις ΗΠΑ για 400 άρματα του τύπου και η προμήθεια των πρώτων 90 έφτασε μέχρι τη στιγμή της τελικής υπογραφής, αλλά εκκρεμεί για άγνωστους λόγους.
Το ενδιαφέρον είναι ότι συζητήθηκε η παραλαβή και μεγάλου αριθμού TOMA M2 Bradley! Η συζήτηση αφορούσε 400 TOMA, μια επιχειρησιακή ανάγκη κάτι παραπάνω από κρίσιμη. Τα άρματα μάχης κερδίζουν τη μάχη, αλλά τα TOMA κερδίζουν σήμερα τους πολέμους! Τα Bradley μπορούν να αφιχθούν στην Ελλάδα στις αρχές του επόμενου έτους και η εργιαστασιακή αξιοποίησή τους να ξεκινήσει άμεσα, έτσι ώστε πριν από το τέλος του 2018 να ενταχθούν επιχειρησιακά στις Ταξιαρχίες του Έβρου.

Μια τρίτη εξέλιξη, αφορά την προμήθεια βλημάτων Fire & Forget Hellfire AGM-114L, ένα όπλο που επιτέλους θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες του συνδυασμού ραντάρ Long-bow, συστήματος IDM και AH-64DHA.

Άλλωστε, με την προμήθεια των 75 OH-58D Kiowa Warrior, απαιτείται η προμήθεια τουλάχιστον 150 βλημάτων AGM-114 για να διατηρηθούν τα αποθέματα σε ένα ανεκτό επίπεδο.
ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ… Αναβάθμιση Σούδας και συνεκπαιδεύσεις για… «ειδικές επιχειρήσεις» !!!

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: