Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Έλληνας Στρατηγός …Η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί στην «ΑΟΖ της Κύπρου!»

Έλληνας Στρατηγός με περγαμηνές στη Στρατηγική αποκαλύπτει τις σκέψεις του γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί στην  παρούσα κατάσταση στην ΑΟΖ της Κύπρου!


Πρόκειται για μια Οικονομική και Πολιτική διαμάχη μεταξύ της Τουρκίας και της Γαλλίας από την οποία η Ελλάδα πρέπει να απέχει Στρατιωτικά γιατί δεν έχει κανέναν λόγο να εμπλακεί σε τυχόν επεισόδιο που θα συμβεί μεταξύ της της Γαλλίας και της Τουρκίας !



Οι Γάλλοι της Total γνώριζαν από πριν τις απειλές της Τουρκίας και πήραν τα ρίσκα τους …Η Παρουσία στην Κύπρο δυο Γαλλικών φρεγατών με τεράστια ισχύς πυρός υπερκαλύπτει  τις ανάγκες αν τυχόν συμβεί  Τουρκική παρενόχληση στο Γεωτρύπανο  του Οικοπέδου 11 πράγμα απίθανο !



Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους την συμπαράσταση στην Κύπρο αλλά και οτι στέκεται δίπλα στα  «Συμφέροντα της Γαλλίας » …Η Παρουσία στις ακτές του  Αεροπλανοφόρου μόνο τυχαία δεν είναι !

Να επισημάνουμε ότι ο Τραμπ θα παραστεί στις 14 του μηνός στην Μεγάλη Στρατιωτική Παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία ώς επίσημος  προσκεκλημένος του Προέδρου Μακρόν  και της Γαλλικής Εθνοσυνελεύσεως και ως Επιχειρηματίας έχει ζυγίσει το πράγμα και από τις δυο πλευρές !



Η Κύπρος αυτή την χρονικά στιγμή έχει και την στήριξη της Ευρώπης και ούτε τυχαία ήταν η Αποστολή του Έλληνα Στρατηγού της Ε.Ε στο νησί πριν από μερικές ημέρες!

Ο Στρατηγός συνεχίζει και επισημαίνει …Αυτό δεν σημαίνει οτι πρέπει να είμαστε αμέτοχοι στα τεκταινόμενα της Κύπρου αλλά στην  Παρούσα φάση η διπλωματία έχει τον πρώτο λόγο και οι Στρατιωτικοί να κάνουν την δουλειά τους χωρίς να χτυπάμε Καμπάνες …

Δεν χρειάζεται να δώσουμε αφορμή σε αυτούς που το ψάχνουν για να δημιουργήσουν και μια Ελληνο-Τουρκική κρίση εκεί που δεν υπάρχει

Όποιος θέλει να τα ακούσει καλά θα κάνει να τα μετρήσει όλα

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: