Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ένας πο@στης καραβανάς, ο Ιωαννίδης, «που καβαλιόταν με φαντάρους»(έκθεση CIA)και ένας ήρωας πολέμου, ο Γρίβας Διγενής, συνωμότησαν με τις ΗΠΑ και έριξαν τον Παπαδόπουλο

Ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ, το ΟΧΙ στον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων και η πτώση.
Συγκλονίζει το 4ο μέρος της βιογραφίας του δικτάτορα στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του ΣΚ

Το «ΟΧΙ» προς τις ΗΠΑ
…Στις 21 Νοεμβρίου 1973, ο Πρωθυπουργός Σπ. Μαρκεζίνης παρέλαβε από τον Υπουργό Εξωτερικών Χρ. Ξανθόπουλο —Παλαμά, ένα άκρως απόρρητο Σημείωμα του πρεσβευτού  Μηλιαρέση. Ο ίδιος ο Μαρκεζίνης αναφέρει:

«Του «σημειώματος» δεν ημπορώ να κάμω δημοσία χρήσιν –ως άκρως απορρήτου- αλλά οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες δύνανται να το συμβουλευθούν εις το αρχείον του Υπουργείου των Εξωτερικών (Α’ Γενική Διεύθυνσις Πολιτικών Υποθέσεων).

Επρόκειτο πάντως περί πιεστικού και επείγοντος αιτήματος των Αμερικανών προς το Αρχηγείον Ενόπλων Δυνάμεων δια την αναγνώρισιν εις τας ΗΠΑ δικαιωμάτων ευρυτέρας χρήσεως. Εζητείτο ακόμη, η τροποποίησις της αρχικής συμφωνίας του 1953 και η χρησιμοποίησις του Αεροδρομίου Ελευσίνος υπό της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας με δικαιολογητικήν βάσιν της παλαιοτέρας αμερικανικής προτάσεως περί παροχής διευκολύνσεων ελλιμενισμού…».

Ο Υπουργός Εξωτερικών ήταν απολύτως αρνητικός και εισηγήθη στον Πρωθυπουργό την απόρριψι του αιτήματος στηριζόμενος στο γεγονός ότι θα επρόκειτο για αμερικανικές βάσεις, εκτός σχεδίου ΝΑΤΟ και με πυρηνικές δυνατότητες!… Στις 22 Νοεμβρίου 1973 ο Μαρκεζίνης επεσκέφθη τον Γεώργιο Παπαδόπουλο.

Ο ίδιος γράφει:
«Την επομένην —22 τού μηνός— το έφερα πρώτον θέμα εις τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας και του ετόνισα το εθνικώς επικίνδυνον του αιτήματος, ιδία δε όταν υπεβάλλετο την ώραν εκείνην… Προς τιμήν του υπήρξε κατηγορηματικός και χωρίς δισταγμούς, συμφωνών μου απήντησε:

ioannidis2
— «Βεβαίως ΟΧΙ!». Οι Αμερικανοί είναι γκάγκστερς»!…
…Και σε άλλο έργο του, ο τότε Πρωθυπουργός τονίζει: «Η αντίδραση Παπαδοπούλου ήταν άμεση, εχρησιμοποίησε μάλιστα και μία βαρύτατη έκφραση για το αμερικανικό αίτημα». Το ποιά ήταν η «βαρύτατη έκφραση» του Γ. Παπαδοπούλου για τους Αμερικανούς, αποκαλύπτει ο Μαρκεζίνης στο έργο του «Τα εις Εαυτόν»:  «Επεσκέφθην τότε τον Παπαδόπουλον, ο οποίος συνεφώνησε με εμέ απολύτως, χαρακτηρίσας μάλιστα τους Αμερικανούς ως γκάγκστερς»!… «».

Πρόεδρος και Πρωθυπουργός συμφώνησαν στην διατύπωσι μιας διπλωματικής απαντήσεως και σημείωσαν την πολιτική τους επί του θέματος με ερυθρά μελάνη στον σχετικό φάκελλο του Υπουργού Εξωτερικών: «1) Εφαρμογή της περί ελλιμενισμού συμφωνίας. Εκτέλεσις των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Ουδέν πλέον αυτού.

2) Οτιδήποτε έβαινε πέραν των αυστηρώς διαγεγραμμένων ορίων της ανωτέρω συμφωνίας θα έδει να αποτελέση αντικείμενον ιδιαιτέρας διαπραγματεύσεως. Δεδομένου όμως ότι επέκειντο εκλογαί, η Κυβέρνησις δεν ηδύνατο να προβή εις ουσιαστικήν διαπραγμάτευσιν, επιφυλάσσουσα την επί του θέματος κρίσιν και απόφασιν εις την δια των εκλογών αναδειχθησομένην κυβέρνησιν.

3) Αι επί του στρατιωτικού επιπέδου συνεννοήσεις έδει να ανασταλούν, το δε όλον θέμα να παραπεμφθή εις το Υπουργείον των Εξωτερικών ως μόνον αρμόδιον».

Επρόκειτο για ένα ακόμη ηχηρό “ΟΧΙ” του Γεωργίου Παπαδοπούλου προς τις ΗΠΑ!
Αποσπάσματα από το βιβλίο του Μάνου Χατζηδάκη με τη βιογραφία του Γ.Παπαδόπουλου από τις εκδόσεις Πελασγός που κυκλοφορεί -το 4ο μέρος- στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

[wpvideo yAJz44HR]

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: