Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Κρίσιμες ώρες για το τρίγωνο Ρωσίας-Τουρκίας-ΗΠΑ μετά την παρέμβαση για τους S-400 – Τουρκικά πολεμικά πλοία στο λιμάνι της Οδησσού

Κρίσιμο είναι το προσεχές διάστημα για το τρίγωνο Ρωσίας-Τουρκίας-ΗΠΑ μετά και την παρέμβαση του Αρχηγού των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αν η παραγγελία ακυρωθεί και υπάρξει στροφή της Αγκυρας και στη Β.Συρία εναντίον της Ρωσίας τότε όλα είναι πιθανά.


Η Αγκυρα μπορεί να τα έχει βάλει με όλους και με όλα αλλά είναι ακόμη πιστή στο νατοικό καθήκον της.


Περίεργο και συνάμα καχύποπτο κλίμα καλλιεργείται από την παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Οδησσό και την θερμότατη υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι Ουκρανοί «φίλοι» πριν λίγες μέρες.
 
 
 
 
 
Πρόκειται για την φρεγάτα TCG «GAZIANTEP» και την κορβέτα TCG «Heybeliada» των τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων, σύμφωνα με το  κέντρο Τύπου της Ναυτικής Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 
«Η τουρκική φρεγάτα TCG GAZIANTEP και η κορβέτα TCG» Heybeliada κατέπλευσαν για μια φιλική επίσκεψη στο λιμάνι της Οδησσού».
Τα πληρώματα των τουρκικών φρεγατών και μιας κορβέτας πραγματοποίησαν επίσκεψη στην πόλη και συναντήθηκαν  με ομοεθνείς και Τάταρους  που ζουν εκεί .
 
Η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων τα οποία παρά τις «καλές σχέσεις» που διαφήμιζε ο τουρκικός τύπος όλο το προηγούμενο διάστημα  , δεν καταπλέουν στην Κριμαία μιας και ο Ερντογάν δεν αναγνωρίζει  την ένωση της Χερσονήσου με την Ρωσία «παίζοντας» διπλό παιχνίδι με το ΝΑΤΟ, ενώ θέτει  θέμα μειονότητας των Τάταρων και καταπίεσης τους  από την ρωσική κυβέρνηση.
 
Την ίδια στιγμή ρωσικές χερσαίες δυνάμεις πραγματοποιούσαν ασκήσεις πυροβολικού μαζί με δύναμη του σώματος  Πεζοναυτών στην Κριμαία, με πυρά στην θάλασσα .
Σύμφωνα με τον πλοίαρχο Vyacheslav Trukhachev, επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της ρωσικής Ναυτικού, οι ασκήσεις ετοιμότητας αφορούν επιχειρησιακή δράση με πραγματικά πυρά .

 
 
 
 
 
«Στην Κριμαία, στο ειδικό κέντρο κατάρτισης στο Οπούκ, υλοποιήθηκαν ασκήσεις πυροβολικού του στρατού και των πεζοναυτών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο πλαίσιο της τελικής επιθεώρησης της περιόδου για να επαληθευθεί η αποτελεσματικότητα αυτών των δυνάμεων», δήλωσε ο Trukhachev.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οβιδοβόλα D-30,  κινητοί εκτοξευτήρες πυραύλων  Grad, αυτοκινούμενα πυροβόλα NORA   120-mm, και αυτοκινούμενα πυροβόλα 122-mm Gvodzika έβαλαν «φωτιά»  για να εξουδετερώσουν  εχθρικά πυρά από την ακτή….για ποιόν «εχθρό » όμως άραγε.

Χρησιμοποιήθηκαν επίσης μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα  για τη ρύθμιση και τον έλεγχο των βολών πυροβολικού και περίπου 600 στρατιώτες με  πάνω από 100 οπλικά συστήματα στρατιωτικού εξοπλισμού  στις ασκήσεις.

Οι ρωσικές ασκήσεις ήταν προγραμματισμένες αλλά όλες τους αποβλέπουν στην αποστολή πολλαπλών «μηνυμάτων» σε δύση, Τουρκία ότι η Κριμαία είναι ρωσική και θα παραμείνει .
Η στάση της Τουρκίας και οι βλέψεις της λόγω των Τάταρων στην Κριμαία έχουν ήδη  αποτελέσει  σημείο  τριβής με την Μόσχα .

Αυτό όμως που έχει εξοργίσει την Ρωσία και τον Πούτιν είναι η παρουσία τουρκικών πολεμικών πλοίων καθώς και η ανάληψη της ηγεσίας από την Άγκυρα του νατοϊκού στόλου Μαύρης θάλασσας .

Αυτή η πληροφορία σε συνδυασμό με τα σχέδια του Ερντογάν για τον Βόσπορο θα οδηγήσουν πολύ σύντομα σε πολεμική σύγκρουση τις δύο χώρες όπως συνέβη πολλές φορές στο παρελθόν.

ΥΓ.  Οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι σήκωσαν ουκρανική σημαία στα καράβια τους , κάτι που δεν υλοποιούν επιδεκτικά στην χώρα μας.  
















Δεν υπάρχουν σχόλια: