Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Σκοτώθηκαν δύο ψαράδες στην Αίγινα - Υδροφόρα έπεσε επάνω στο σκάφος τους! (upd)

Αλιευτικό σκάφος με δύο επιβαίνοντες βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας, μετά από σύγκρουση με πλοίο υδροφόρα, 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.


Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες η υδροφόρα «Αίγινα 2» συγκρούστηκε με το αλιευτικό «Παναγιώτης» στις 7.30 το πρωί της Τετάρτης. Προκαλεί δε πολλά ερωτήματα πώς ακριβώς συνέβη αυτό καθώς, ως γνωστόν, και τα δύο σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα.

Το αλιευτικό βυθίστηκε σχεδόν αμέσως και το πλήρωμα της υδροφόρας περισυνέλεξε τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό χωρίς τις αισθήσεις τους. 

Στη συνέχεια τους μετέφερε στο λιμάνι της Αίγινας, όπου τους περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Εκεί οι διασώστες διαπίστωσαν ότι και τα δύο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέρφια άνω των 70 ετών, από τη Σουβάλα, που δεν γνώριζαν κολύμπι.


Ο δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης μίλησε για το τραγικό περιστατικό: «Έγινε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αίγινας και Πειραιά, στην περιοχή που είναι οι Λαγούσες, τα νησάκια.
Εκεί ήταν δύο αδέλφια, δύο ψαράδες, μάλλον τα δίχτυα σήκωναν και τους σφύριζε ο καπετάνιος του υδροφόρου να κάνουν στην άκρη, δεν ακούγανε... δεν ξέρω, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες».


Μέχρι στιγμής τα αίτια της σύγκρουσης του πλοίου με το αλιευτικό σκάφος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ όπως επισήμαναν πηγές από την Αίγινα δεν είναι καν βέβαιο ότι τα δύο σκάφη έχουν συγκρουστεί.

Οι σοροί βρίσκονται στο κέντρο υγείας του νησιού και το πλήρωμα της υδροφόρας στο λιμεναρχείο όπου καταθέτει για να διαπιστωθεί πώς καταλήξαμε στην τραγωδία.
Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι δύο άτυχοι ψαράδες, μάζευαν τα δίχτυα τους και δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις του καπετάνιου και του πληρώματος της υδροφόρας που τους φώναζαν να απομακρυνθούν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: