Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Οι αριστερές πιρουέτες στην αποικία του χρέους

Κάπου διάβασα, ότι ο Τσοχατζόπουλος ισχυρίστηκε σε συνέντευξη του ότι «πλήρωσε με την δίωξη και τη φυλάκιση του τις αγορές όπλων από τους Ρώσους».
Είπε ότι: «αυτό ερέθισε τους Αμερικανούς». 

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.

Ομολόγησε δηλαδή ότι ήταν ένας ανόητος και υπερ – βούλιμος πολιτικός που αγνοούσε τις σφαίρες επιρροής και τις ισορροπίες στο διεθνή περίγυρο και ως αρμόδιος υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέκαμπτε προφανώς για ίδιον όφελος το γεγονός, ότι η Ελλάδα ανήκει στο ΝΑΤΟ.
Μια ακόμα εξήγηση για το πώς μια αριστερόστροφη μικρή χώρα έγινε αποικία αέναου χρέους δανειζόμενη με κακούς όρους από τις τράπεζες των Δυτικών και αγοράζοντας συχνά – πυκνά όπλα από τη Μόσχα.

Άγνοια κινδύνου, ανεπάρκεια πολιτικής σκέψης, ηλιθιότητα, το πιθανότερο «τα δάκτυλα στο μέλι», φάμπρικες με μίζες εξ ανατολών και εκ δυσμών.

Τι σημασία έχει; Το αποτέλεσμα μετράει…

Αλήθεια πόσα ραντεβού έκανε ο Κώστας Καραμανλής με τον Βλαδίμηρο Πούτιν, αγνοώντας τις επιθυμίες, τις προθέσεις και τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών για τους αγωγούς. Έγινε η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος;

Πόσοι αγωγοί έγιναν μέχρι σήμερα;
Πόσο έφτασε το χρέος επί των ημερών Καραμανλή αφού πλήρωνε και τους εξοπλισμούς Σημίτη -Τσοχατζόπουλου;
Πόσο ερεθίστηκαν οι Αμερικανοί βλέποντας τον Κώστα να αγοράζει άρματα από τη Μόσχα επειδή τα «βρήκε» φθηνότερα;

Πόσο φταίει για την σημερινή κατάληξη της χώρας ο αθέατος πόλεμος της ΕΥΠ με τις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες;
Μήπως, η «τιμωρητική» διάθεση των δανειστών και η κατοχή οφείλεται στις αδιανόητες για τους Νατοϊκούς ελληνικές απόπειρες ανεξάρτητων σχέσεων με τη Μόσχα.

Πώς να σε εμπιστευτούν και να σε βοηθήσουν οι Αμερικανοί που ελέγχουν το ΔΝΤ, όταν καταγράφουν πάλι επαφές, συζητήσεις και έντονες φιλίες με ρώσους ολιγάρχες ή κολλητούς του Πούτιν που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα των Δυτικών.


Όταν διατηρείς φιλικές ή ουδέτερες σχέσεις με το Καράκας και την Αβάνα θα παραμένεις πάντα «ύποπτος» ή αδιάφορος ή γελοίος για τους Δυτικούς. Και πάντα με την πρώτη ευκαιρία στο κλισιοσκόπιο τους.


Σίγουρα ο Άκης έχει κατανοήσει πως βρέθηκε ένα μέρος των στοιχείων που τον οδήγησαν στον Κορυδαλλό. Τα ρίχνει όπως διάβασα στους Σημίτη – Παπανδρέου αλλά κάπου βγάζει λάδι στο Γιωργάκη σε ό,τι αφορά το μνημόνιο και το χρέος.

Μου φαίνεται ότι ο πρώην (ιδιαίτερα κομφορμιστής) υπουργός του ΠΑΣΟΚ άρχισε να βλέπει καλύτερα πως κινούνται τα πράγματα στον διεθνή περίγυρο…

Γιώργος Τράγκας
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: