Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Να σταματήσει τις απειλές και κάθε πράξη που θα μπορούσε να προκαλέσει ένταση στην περιοχή, κάλεσε την Άγκυρα η Ουάσινγκτον, η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.


Την αποκάλυψη αυτή κάνει στην ιστοσελίδα του ο Μιχάλης Ιγνατίου, φιλοξενώντας δηλώσεις εκπροσώπου του State Department, ο οποίος τονίζει χαρασκτηριστικά ότι «η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών για την ΑΟΖ της Κύπρου είναι μακρά.

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους της στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ακριβοδίκαια και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Συνεχίζουμε να αποθαρρύνουμε δράσεις που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή».

Όπως επίσης αναφέρεται στο mignatiou.com, οι εντάσεις ανησυχούν σφόδρα τις ΗΠΑ και γι αυτό έγινε και η παρέμβαση προς την Άγκυρα να αλλάξει στάση, με το θέμα να συζητάται την περασμένη Κυριακή, κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον στην Τουρκία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: