Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Οι Τούρκοι “πάνε αλλού” την υπόθεση με το ύποπτο για μεταφορά ναρκωτικών πλοίο

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο με ανακοίνωσή του, επιχειρεί να δώσει άλλες διαστάσεις στο γεγονός με το πλοίο που αρνήθηκε νηοψία από το ελληνικό Λιμενικό.


Παρά το γεγονός ότι για το πλοίο υπήρχε πληροφορία από την αμερικανική DEA, για πιθανή μεταφορά μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών, οι Τούρκοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν το γεγονός ως “επίθεση εναντίον τουρκικού πλοίου”! Α

Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Στο πλαίσιο του συμβάντος που έλαβε χώρα αναφορικά με το εμπορικό πλοίο με την ονομασία ACT, τουρκικής σημαίας, στο νότιο Αιγαίο, την 3η Ιουλίου 2017, το Επιτελείο των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων έστειλε αμέσως στην περιοχή μια άκατο και η Διοίκηση της Τουρκικής Ακτοφυλακής δυο σκάφη της Ακτοφυλακής».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο καπετάνιος του πλοίου ACT Sammı Kalkavan δήλωσε ότι το ελληνικό Λιμενικό άνοιξε πυρ κατά του σκάφους με αποτέλεσμα να υπάρχουν 16 τρύπες από σφαίρες.

Πηγές του τουρκικού ΓΕΕΔ δήλωσαν ότι μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, έσπευσαν στην περιοχή 1 σκάφος ειδικών επιχειρήσεων του τουρκικού ναυτικού  και 2 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής.

Πηγές του τουρκικού ΥΠΕΞ δήλωσαν “καταδικάζουμε τις επιθέσεις κατά τις ανθρώπινης ζωής για οποιαδήποτε αιτία. Το πλοίο κινείται εντός τουρκικών υδάτων. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: