Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Γ’ Σώμα Στρατού: Έτοιμοι να παρέμβουν όπου χρειαστεί – ΒΙΝΤΕΟ

Η ετοιμότητα, η αποφασιστικότητα και το επιθετικό πνεύμα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το Γ’ Σώμα Στρατού.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τη δράση του.

 
Το Γ΄ Σώμα Στρατού (NATO Rapid Deployable Corps – Greece, ΝRDC – GR) είναι επιχειρησιακό αρχηγείο του Ελληνικού Στρατού, που προορίζεται στην κατεύθυνση των διεθνών δραστηριοτήτων που αναλαμβάνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Διοικητής του Γ΄ΣΣ, είναι ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπίκος.

Το αρχηγείο επρόκειτο αρχικά να αντικαταστήσει το Γ΄ Σώμα Στρατού στο σύνολό του, παίρνοντας τον έλεγχο των μονάδων ταχείας αντίδρασης, αλλά αυτό άλλαξε το 2009, έτσι ώστε τα δύο στρατηγεία ουσιαστικά να συνυπάρξουν ως κοινός σχηματισμός, με το καθένα να διευθύνει διαφορετικές μονάδες του παλαιού Σώματος Στρατού.
Το Σώμα εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το 1946.


Ποια είναι η αποστολή του Γ’ Σώματος Στρατού

Το Γ΄ Σώμα Στρατού ως NRDC-GR λειτουργεί σαν επιχειρησιακό αρχηγείο με δυνατότητα διεξαγωγής εκτεταμένων επιχειρήσεων.
Για να μετέχει σε όλο το φάσμα των αποστολών του ΝΑΤΟ, που μπορεί να κυμαίνονται από υψηλή έως και χαμηλή ένταση, ένα αρχηγείο FLR (L) πρέπει να είναι σε θέση να εκπληρώσει συγκεκριμένες επιχειρήσεις της τάξεως ενός αρχηγείου HRF (L) ή AJFCC.
Το Γ΄ Σώμα Στρατού ως NRDC-GR δίνει αναφορά στο ΝΑΤΟ και υπάγεται στο OPCOM και στο διοικητή (SACEUR), όσον αφορά τις αποστολές του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου.

Το αρχηγείο μπορεί να αναπτυχθεί ως αρχηγείο FLR (L) σε ολόκληρη τη Συμμαχία.
Είναι σε θέση να λειτουργεί σε όλο το φάσμα της αποστολής, που κυμαίνεται από χαμηλής έντασης πολεμικές επιχειρήσεις έως και υψηλής έντασης πολεμικές επιχειρήσεις, σε οποιοδήποτε φυσικό περιβάλλον.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: