Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΡΟΥΤΣΑΣ




Εφ. Αντιφωνητής 16-9-2010
Ο “άμυαλος Δρούτσας”,
η Κύπρος και η Θράκη
Στην μειονοτική «Μπιρλίκ» (11-9-2010) βρήκαμε τις δηλώσεις του ντεμέκ πρωθυπουργού της KKTC (Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου) Κιουτσούκ, ο οποίος δήλωσε για τον ΥΠΕΞ της χώρας μας Δ. Δρούτσα ότι «ελπίζει να βάλει μυαλό»! 

Μεταφράζουμε επί λέξει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας:

«Ο πρωθυπουργός της KKTC Ιρσέν Κιουτσούκ είπε πως οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ Δημήτρη Δρούτσα για ¨αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και απόδοση της Αμμοχώστου στους Ρωμιούς¨, δεν συνάδουν με αυτά που έγιναν στο νησί από το 1950 και δώθε, και αντί να στηρίζουν τις προσπάθειες επίλυσης, τις παρεμποδίζουν.



O πρωθυπουργός είπε πως όλοι θα πρέπει να ξέρουν πως ο ζωτικής σημασίας για τους Τουρκοκύπριους Τουρκικός Στρατός θα συνεχίσει εσαεί την παρουσία του στο νησί, πως κανένας δεν θα μπορέσει να κόψει τους ιστορικούς και στρατηγικούς δεσμούς του Τουρκοκυπριακού λαού με την μητέρα πατρίδα Τουρκία, πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη, δύο λαοί και δύο περιοχές, πως ο Τουρκοκύπριος ποτέ δεν θα μετανιώσει για το δικαίωμα να αποφασίζει για τον εαυτό του και πως ποτέ δεν θα εγκρίνει μια συμφωνία που απειλεί την ασφάλεια και την γαλήνη του. 

Ο πρωθυπουργός Κιουτσούκ είπε: “Ο Δρούτσας ή δεν κατέχει το Κυπριακό ή αν και το ξέρει κάνει φτηνή προπαγάνδα, σαν τυπικός Έλληνας πολιτικός. 

Βρί-σκουμε ωφέλιμο να θυμίσουμε στον κύριο Δημήτρη Δρούτσα πως στην Κύπρο από το 1950 μέχρι την υπέροχη Επιχείρηση Ειρήνης στις 20-7-1974, πίσω από κάθε καταστροφή βρίσκεται η Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι που στην κατεύθυνση της “Μεγάλης Ιδέας” με σκοπό να κάνει την Κύπρο ένα Ελληνικό νησί, έστειλε το 1955 από τους Έλληνες στρατηγούς τον Γρίβα που ίδρυσε την τρομοκρατική οργάνωση της ΕΟΚΑ”.

Ο πρωθυπουργός Κιουτσούκ τόνισε πως η Ελλάδα είναι που το 1960 στήριξε αυτούς που ετοίμασαν το σχέδιο Ακρίτας για να μετατρέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία σε Ελληνικό κράτος και πως είναι η μόνη υπεύθυνη γι’ αυτούς που μαρτύρησαν στις επιθέσεις στο Ερένκιοϊ το 1964, στο Γκετσίτκαλε το 1967 και στα Ματωμένα Χριστούγεννα το 1963, που είναι έργο των χιλιάδων Ελλήνων στρατιωτών που κρυφά και κατά παραβίαση των συμφωνιών είχαν έρθει στο νησί.

Ο Κιουτσούκ ανέφερε πως από το 1974 και μετά υπάρχει γαλήνη στο νησί και είπε: “Η νήσος της Κύπρου από τις 20-7-1974 έως τώρα διαβιεί τις πλέον ήρεμες, τις πλέον γαλήνιες και ευτυχισμένες μέρες της”».

Και σας ρωτώ τώρα εγώ: ποια φαντάζεστε ότι είναι η τοποθέτηση του αρθρογράφου σχετικά με το θέμα μα και για όλο το Κυπριακό; 

Πόσα άρθρα σχετικά με το Κυπριακό έχει δημοσιεύσει η εν λόγω εφημερίδα (αλλά και ΟΛΕΣ οι μειονοτικές) βασισμένα σε πηγές ελληνικές ή έστω μη τουρκικές; 

Τι είδους πολιτικά συμπεράσματα λέτε να έχουν εξαγάγει από το Κυπριακό οι άνθρωποι αυτού του μειονοτικού Τύπου και πώς αυτά τα περνάνε στους αναγνώστες τους;
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: