Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ύμνοι του Δρούτσα στην παγκόσμια διακυβέρνηση




Σε μια ομιλία που μόνο ως εμετική μπορεί να χαρακτηριστεί από τους πατριώτες, ο αναβαθμισμένος σε ΥΠΕΞ της χώρας μας και σημειωτέον, ένας εκ των συντακτών του εθνοκτόνου Σχεδίου Ανάν, Δημήτρης Δρούτσας, αποκάλυψε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησής του.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα, που μιλάει από μόνο του:
«Δεδομένης της φύσης των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων, νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι από τη συμπεριφορά κάθε κράτους ξεχωριστά εξαρτάται η τύχη των άλλων.




Το συμπέρασμα αυτό, κ. Πρόεδρε, έχει άμεση σχέση με το κεντρικό θέμα που προτείνατε για την εφετινή συζήτηση: τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών με έμφαση στην έννοια της παγκόσμιας διακυβέρνησης».

Δεν κρύβονται πλέον
Όπως φαίνεται, θα πληρώσουμε ακριβά την προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να γίνει ο επόμενος ΓΓ του ΟΗΕ. Οι ύμνοι σε ένας Οργανισμό που κατά κοινή ομολογία έχει αποτύχει στην αποστολή του, δεν είχαν τέλος:


«Σήμερα το πραγματικό ζήτημα έγκειται στην ανάγκη να επιβεβαιώσουμε τη σημασία της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα. 

Εάν καθένας από εμάς μπορέσει να αντιληφθεί πλήρως και να δεχθεί αυτόν τον φαινομενικά αυταπόδεικτο ισχυρισμό, τότε δεν θα υπάρξει καμία αμφιβολία για τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στη διαδικασία αυτή.

Εν προκειμένω, θεωρώ ότι όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι τα Ηνωμένα Έθνη είναι ο μόνος παγκόσμιος φορέας που φέρει καθολική νομιμοποίηση. 


Είναι ο Οργανισμός τον οποίο πρέπει όλοι ενεργά να στηρίζουμε ώστε να επιτύχουμε συλλογικές και επομένως βέλτιστες λύσεις στο διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πολύπλευρων ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε».

Θέλουν... «συνεκτικό σύνολο»!

«Η ιδέα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, ωστόσο, είναι πολύ πιο ευρεία από αυτό. 


Παρόλο που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η έννοια αυτή συνεπάγεται τη δημιουργία του Λεβιάθαν του Hobbes σε παγκόσμια κλίμακα, παραμένει ωστόσο σε κάθε περίπτωση γεγονός ότι η προσπάθειά μας να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας είναι πέρα από τις μεμονωμένες δυνατότητες των κρατών. 

Σε αυτό το σημείο αναδεικνύεται ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών και γι' αυτό και η συζήτησή μας για τη μεταρρύθμιση και την αναζωογόνηση του Οργανισμού είναι πρωταρχικής σημασίας.

Την ίδια στιγμή, εμείς, τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών, πρέπει να συγκεντρώσουμε το δυναμικό μας, τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία μας και να ενεργήσουμε ως συνεκτικό σύνολο, αυτό που είναι και η έννοια της παγκόσμιας διακυβέρνησης».

Αντίσταση τώρα!

Είναι πλέον φανερό τοις πάσι, ο βαθμός του κινδύνου για τη χώρα μας που πρεσβεύει η διακυβέρνησή της από το ΠΑΣΟΚ.


Στο βωμό των φιλοδοξιών και των παρωχημένων κοσμοπολιτικών ιδεοληψιών του GAP, η χώρα μας κινδυνεύει να μετατραπεί σε προτεκτοράτο και πολυπολιτισμικό βόθρο. Και μη χειρότερα...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: