Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

«Εισέβαλαν Ελλάδα-Τουρκία» Ο Πρόεδρος μοίρασε από την Ουάσιγκτον ευθύνες στις «μητέρες πατρίδες»

 

«Εισέβαλαν Ελλάδα-Τουρκία»
Ο Πρόεδρος μοίρασε από την Ουάσιγκτον ευθύνες στις «μητέρες πατρίδες»
Τα προεδρικά ζεύγη ΗΠΑ και Κύπρου στη Νέα Υόρκη.
 
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισιέλ Ομπάμα φωτογραφήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τη σύζυγό του Έλση, πριν από τη δεξίωση των ηγετών που έλαβαν μέρος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
ΕΥΘΥΝΕΣ
σε Ελλάδα και Τουρκία για το 1974 μοίρασε από την Ουάσιγκτον ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Μιλώντας στη γνωστή δεξαμενή σκέψης Βrookingsτης αμερικανικής πρωτεύουσας, ενώπιον διπλωματών, καθηγητών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος ανέφερε πως «στην πραγματικότητα οι αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν και οι δύο» (στην Κύπρο). 

Φωτογραφία


Ο κ. Χριστόφιας πρόσθεσε ότι «ευτυχώς για τον ελληνικό λαό η εγκληματική πράξη της χούντας (σ.σ. το πραξικόπημα) οδήγησε στην αποχώρηση της και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε». Είπε ότι η Κύπρος υπήρξε θύμα βιασμού και γι' αυτό «εργαζόμαστε για να αποκαστήσουμε την αγνότητά της» (virginity).
Ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι έτοιμος για λύση και πρόσθεσε: «Δεν κατήλθα υποψήφιος πρόεδρος για την καρέκλα, αλλά για να λύσω το Κυπριακό.
Αυτό ήταν για μένα στόχος ζωής». Ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι μάχεται για τη δημιουργία «μίας δικαιότερης κοινωνίας», σημειώνοντας ότι θέλει «οι φτωχοί να ζουν καλύτερα» και «ο πλούτος να διανέμεται καλύτερα στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αγαπώ τους Τουρκοκύπριους κι αυτό δεν είναι λόγια», υπογράμμισε.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές του στις ΗΠΑ και επιστρέφει σήμερα στην Κύπρο, αναφέρθηκε και στην τουρκική ηγεσία, σημειώνοντας ότι μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία ενδυναμώθηκε η θέση του Ερντογάν και τόνισε ότι η νέα αυτή εξέλιξη ίσως συμβάλει στη διευθέτηση του Κυπριακού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: