Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Να γιατί ο Γιώργος Π. έκανε τον... Κινέζο

pap_china
Και καθυστέρησε 10 μήνες για να μεταβάλει τον Πειραιά σε διαμετακομιστικό κέντρο!..

Μου αρέσει πολύ, μα πάρα πολύ, η απόφασις του Γιώργου Π., νυν Πρωθυπουργού της Ελλάδος να ανοίξει ο Πειραιάς την αγκαλιά του προς κάθε κράτος που επιθυμεί να τον χρησιμοποιήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο προς την λοιπή Ευρώπη – και όχι μόνον. 

Τα οφέλη  της χώρας μας θα είναι τεράστια και πολλαπλά. Ειδικά, μάλιστα, τώρα που διερχόμεθα μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίσι – τεχνητή μεν υπαρκτή δε – το άνοιγμα του Πειραιά αλλά και των άλλων λιμένων μας προς το διεθνές εμπόριο, θεωρείται απαραίτητο.
Μόνον που άργησε πολύ ο αγαπητός Giorgos να αποφασίσει την συγκεκριμένη (αυτονόητη) πράξι. Θα μπορούσε, δηλαδή, να καταστήσει τον Πειραιά εδώ και 10 τουλάχιστον μήνες πόλο έλξεως προς το διεθνές περιβάλλον.

Θα μπορούσε και να έχει ανταποκριθεί σε σχετικό αίτημα των Κινέζων από τον περασμένο Ιανουάριο οπότε θα είχαμε αποφύγει την …σούβλα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς η ισχυροτάτη, σήμερα, οικονομικώς Κίνα, μας προσέφερε τότε (τον Ιανουάριο του 2010) εντυπωσιακή χείρα οικονομικής βοηθείας, για να αντιμετωπίσουμε τους διεθνείς τοκογλύφους.

Και μάλιστα (η Κίνα), εάν ενθυμείστε τα απανωτά άρθρά μου στις αρχές του 2010, προσεφέρετο να καλύψει σταδιακώς και όλο το χρέος μας με ελάχιστη επιβάρυνσι από πλευράς τόκων και επιτοκίων.

Αρκεί, όπως έλεγα, να της ενοικιάζαμε τρόπον τινά τα λιμάνια μας για να τα χρησιμοποιήσει εν συνόλω ή μερικώς ως διαμετακομιστικό κέντρο. Πράγμα που με άλλο τρόπο, θα συμβεί σήμερα.

Αλά γιατί ο Γιώργος Π., νυν πρωθυπουργός (ατυχώς) της Ελλάδος δεν προέβη, από πολλού, σε αυτή την (αυτονόητη) ευεργετική για την Ελλάδα πράξι;

Εσπαζα το κεφάλι μου επί αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να αντιληφθώ γιατί έκανε ο αγαπητός Giorgos τον… κουφό στους Κινέζους, ή αν θέλετε τον… Κινέζο στους Κινέζους, σχετικά με την περί ου ο λόγος πρότασί τους.

Και ξάφνου το φως, η αλήθεια κατέφθασε στον προβληματισμένο εγκέφαλό μου: 
Ο Γιώργος Π., νυν πρωθυπουργός (ατυχώς) της Ελλάδος ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» του ΔΝΤ. Αυτή ήταν η εντολή που είχε λάβει από ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ σήμερα τον κόσμο!

… Αφού προηγουμένως, λοιπόν, ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕ την Ελλάδα στο ΔΝΤ και στους διεθνείς τοκογλύφους, απεφάσισε  να πράξει το αυτονόητο σχετικά με τον λιμένα Πειραιώς και στην συνέχεια με τους άλλους λιμένες της χώρες.

Με κάποιες διαφορές βεβαίως, από εκείνα που προέτειναν οι Κινέζοι προ 10μήνου, αλλά το αποφάσισε.

Διότι, τώρα που έχουν εξασφαλισθεί οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι οποίοι δια του… μνημειώδους «Μνημονίου» έχουν υποθηκεύσει την Δημόσια Περιουσία, δεν έχει κανένα λόγο ο αγαπητός Giorgos να μην ανοίξει τον Πειραιά στο διεθνές εμπόριο και ειδικά προς τους Κινέζους.

Τώρα, βεβαίως, έχω άλλον πονοκέφαλο: Προβληματίζομαι ως το όφελος που ΑΣΦΑΛΩΣ λαμβάνει το συγκεκριμένο άτομο (ο Γιώργος Π.) από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους κυβερνώντες, σήμερα τον κόσμο γνωστούς «κυρίους»…

Δεν μου επιτρέπεται να τον κατηγορήσω ότι είχε οικονομικό όφελος, διότι,  απλούστατα, θα με καθίσει στο σκαμνί ο κ. Εισαγγελεύς. Εξ άλλου δεν διαθέτω αποδείξεις επί τούτου.

Οπωσδήποτε, όμως, ο αγαπητός Giorgos, αφού με τις πράξεις ικανοποίησε πλήρως τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων του ΔΝΤ και των γνωστών «κυρίων» που κυβερνούν, σήμερα τον κόσμο, τουλάχιστον – τουλάχιστον θα λάβει σύντομα κάποια καλή ανταμοιβή σε άλλη μορφή… 

Ισως τον δούμε και Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ίσως και κάτι άλλο που αυτή την στιγμή δεν φαντάζομαι. Παιδί της ΠαγκοσμιοΕβραιοκρατίας είναι, γιατί να μην διοριστεί «κάπου»!..

Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: