Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου προς τον Γ.Α.Π

 


 
Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα
να διαπραγματεύστε το όνομα μου;
Την αντίδραση των παμμακεδονικών σωματείων έχουν προκαλέσει οι συζητήσεις που έγιναν στη Ν. Υόρκη σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων. Ηδη έχει ξεκινήσει διεθνής εκστρατεία με τον τίτλο-σύνθημα "Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαπραγματεύστε το όνομα μου;".

Η επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν στον πρωθυπουργό οι Παμμακεδονικές Ενώσεις:


Προς Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Βασιλίσσης Σοφίας 5
Αθήνα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε,


Λυπούμεθα πάρα πολύ γιατί δεν λάβαμε θετική απάντηση στο αίτημα του Προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, Δρ. Αντώνιου Παπαδόπουλου, για κατ’ ιδίαν συνάντηση, το οποίο είχε σταλεί στην Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, αλλά και στο Ελληνικό Προξενείο Νέας Υόρκης.

 

Σας γράφουμε επ’ ευκαιρία της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών η οποία θα λάβει χώρα στο τέλος του μηνός και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα ψηφίσματα της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ έχουν υιοθετηθεί ομόφωνα από τη Συνέλευση ΣΑΕ ΗΠΑ στο Σικάγο το 2007, από το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο και πιο πρόσφατα από την ολομέλεια του Συνεδρίου της AHEPA στο Μόντρεαλ του Καναδά. 

Επιπλέον υπήρξε κοινό ψήφισμα μεταξύ Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και περίπου εκατό Μακεδονικών Οργανώσεων το οποίο δηλώνει: «...ότι δεν πρόκειται να δεχθούν  την συμπερίληψη του όρου Μακεδονία στο όνομα του  κράτους των Σκοπίων.

ΖΗΤΟΥΝ από την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική του γεωγραφικού προσδιορισμού και να συμπεριλάβει στη διαπραγμάτευση και τα ζητήματα του καθορισμού της ονομασίας του έθνους, της υπηκοότητας και της γλώσσας, ώστε να αποτραπεί η χρήση του όρου Μακεδονία».


 

Όπως καταλαβαίνετε η Ομογένεια είναι αδιάσπαστα ενωμένη με την συντριπτική  πλειοψηφία του Ελληνικού λαού  και σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική την οποία εξασκείτε στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Θεωρούμε οποιαδήποτε τελική συμφωνία με την ΠΓΔΜ η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή τα παράγωγά του εθνικά επιζήμια και επικίνδυνη για το μέλλον του Ελληνισμού. 

Ο δε όρος Δημοκρατία «Μακεδονίας του Βαρδάρη» ενσαρκώνει την χειρότερη μορφή αλυτρωτισμού των Σκοπίων και μας παραπέμπει στην έννοια της διαιρημένης και σκλαβωμένης «Αιγιακής Μακεδονίας», είναι δε επιχειρηματολογία του 19ου αιώνος. Επιπλέον ο ποταμός Βαρδάρης (Αξιός) ενώνει και δεν διαχωρίζει τα Σκόπια και τη Θεσσαλονίκη.

Η Ελλάδα είναι το μόνο κράτος στην ιστορία της ανθρωπότητας το οποίο διαπραγματεύεται την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του. 

Οι εχθροί μας ήδη μας κοροϊδεύουν πως η Ελλάδα είναι μια χώρα νότια της «Μακεδονίας».

Απαιτούμε κατά τη διάρκεια της ομιλίας σας στον ΟΗΕ να ανακοινώσετε επίσημα ότι η Μακεδονική ταυτότητα είναι μια Ελληνική πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα από χιλιετίες.
Επίσης καμιά έννοια «Μακεδονικής» γλώσσας και εθνικής «Μακεδονικής» ταυτότητας δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή από τη διεθνή κοινότητα.


Η Μακεδονική «εθνική» ταυτότητα, όπως ελπίζουμε να αντιλαμβάνεστε κύριε Πρωθυπουργέ, διεκδικεί οτιδήποτε Μακεδονικό, συμπεριλαμβάνοντας τα 25% της Ελλάδας. 
Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πρέπει να συμπεριλαμβάνει αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της ΠΓΔΜ η οποία αλλαγή πρέπει να επικυρωθεί πρώτα από το συνταγματικό δικαστήριο της ΠΓΔΜ, να γίνει δεκτή από δημοψήφισμα των κατοίκων της ΠΓΔΜ και να επικυρωθεί επίσημα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως η μια και μοναδική ονομασία της χώρας αυτής.

Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πέραν μιας και μοναδικής ονομασίας για την ΠΓΔΜ αποτελεί παραβίαση της Ενδιαμέσου Συμφωνίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Σκεφτείτε το πολύ, πριν υπογράψετε την παράδοση της Μακεδονικής ταυτότητας σε ένα Σλαβοαλβανικό κράτος είκοσι ετών.

Με εκτίμηση,


Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη

Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου, Πρόεδρος
Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου-Πάνος Δ. Σπηλιάκος, Πρόεδρος
Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών-Δημήτρης Μποζιρικίδης, Πρόεδρος

ΥΓ: 

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του «Ευρωπαίου Ελληνόφωνα κεντροαριστερού δικηγόρου» που εσείς προσωπικά διορίσατε ως Πρόεδρο της ΔΕΘ ο οποίος κατέβασε από την είσοδο της ΔΕΘ, τις σημαίες της Θεσσαλονίκης, επειδή είχαν επάνω τους ως απεικόνιση, την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Η Θεσσαλονίκη και όχι η Σολούν, ούτε η Σαλονίκη, ούτε η Σαλόνικα έδωσε το όνομά της στη νύφη του Θερμαϊκού. 

Σας παρακαλούμε να επιληφθείτε αμέσως του θέματος το οποίο διέσυρε διεθνώς τη φήμη της συμπρωτεύουσας και πρώην συμβασιλεύουσας και να επιβάλετε αυστηρότατες κυρώσεις στους υπευθύνους.

Να απαιτήσετε ο Πρόεδρος της ΔΕΘ να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνισμό για αυτή του την πράξη και να αποκατασταθούν άμεσα τα σύμβολα του Μακεδονικού ελληνισμού.

Κοινοποίηση προς: Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα

Μέλη της Βουλής
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: