Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η Νταλάρα φέρνει τσουνάμι αλλοδαπών στην Πάτρα




"Η κυβέρνηση προτίθεται να αντιμετωπίσει άμεσα το μεταναστευτικό, με μια συγκροτημένη και συστηματοποιημένη πολιτική που θα κινηθεί σε τρεις άξονες: την φύλαξη των συνόρων και την επίσπευση διαδικασιών ασύλου για τους πρόσφυγες, την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους μετανάστες και την ένταξη όσων είναι δυνατόν και τρίτον την εξασφάλιση της ασφαλούς ζωής όσων των Ελλήνων πολιτών στις τοπικές κοινωνίες. Βεβαίως ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι πρόκειται για ένα θέμα όχι εθνικό αλλά κοινοτικό".

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στην κυρία Άννα Νταλάρα, υφυπουργό της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και προβλήθηκαν στην τηλεόραση του MEGA, κατά την διάρκεια ενός ρεπορτάζ για τους Αφγανούς που ζουν γύρω από την πόλη της Πάτρας, από την στιγμή που διαλύθηκε ο καταυλισμός που υπήρχε στο λιμάνι.


Το ρεπορτάζ που αρχικά ήταν ένα ακόμη από τα κλασσικά "μελοδραματικά" του τύπου "οι καημένοι μετανάστες τι περνάνε" και λοιπά που σκοπό έχουν την συναισθηματική ομηρία των Ελλήνων, άγγιξε όμως και κάποια ευαίσθητα θέματα. 


Όπως το άστοχο της δημιουργίας καταυλισμού μεταναστών στην Πάτρα, καθώς αυτή αποτελεί πύλη εξόδου και ως εκ τούτου θα μαζευόταν τεράστιος αριθμός αλλοδαπών που σκοπό έχουν να περάσουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και την αδυναμία των δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού να τους ελέγξουν, καθώς ένας αστυνομικός ή λιμενικός αντιστοιχεί σε 70 ή 80 λαθρομετανάστες...

Φυσικά, γι' αυτά η Νταλάρα δεν είχε να πει τίποτε. Αντ' αυτού αναλώθηκε σε μια ξύλινη προσέγγιση του θέματος με γενικολογίες και "προεκλογικού τύπου" αναγγελίες.

 
Για ποιά φύλαξη των συνόρων μιλά η Νταλάρα, όταν την ίδια στιγμή συναδελφοί της προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι απάνθρωπο το να εμποδίζουμε μετανάστες να εισέρχονται στην Ελλάδα; Πώς θα φυλάξουμε τα σύνορά μας; 

Με την πειθώ;
Όσο για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου, θα είναι απλά ένα κόκκινο φανάρι για περισσότερους μετανάστες στην χώρα μας. Η ένταξη απέτυχε και σε άλλες πολύ μεγαλύτερες χώρες, οι οποίες φροντίζουν να ξεφορτώνονται τους μετανάστες, στέλνοντάς τους στην Ελλάδα.

Για την ανθρωπιστική βοήθεια, είμαστε σίγουροι ότι θα τους δώσετε. 

Γι' αυτό δεν κόψατε άλλωστε τις συντάξεις των Ελλήνων; Και επειδή θα τους την δώσετε, όπως γίνεται πάντα, θα έλθουν και άλλοι για να πάρουν ακόμη περισσότερη βοήθεια και ούτω καθ' εξής. 

Όσο για την εξασφάλιση της ασφάλειας (sic) περάστε αν θέλετε μία βόλτα το βράδυ από το κέντρο της Αθήνας μόνη σας, και τα ξαναλέμε. 

Αλλά που να φεύγετε τώρα από την όμορφη γειτονιά σας, να κατεβείτε στους πληβείους! 
Καλά είναι και στο παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζείτε!
το ρεπορτάζ του Mega: Εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: