Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Μια καλά οργανωμένη παγκόσμια συνωμοσία


Το παρακάτω άρθρο είναι το πρώτο μέρος ενός μεγαλύτερου με τίτλο: «Introduction To The Road Through 2012: Revolution or World War III», που δημοσιεύεται στο www.zerohedge.com και παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον, αν αναλογιστούμε το τι τραβάμε ως χώρα και ως λαός από την τρόϊκα..

Όταν αναλύουμε τη τρέχουσα κρίση, τείνουμε να εστιάζουμε μόνο στα τελευταία χρόνια οικονομικής δραστηριότητας, με αποτέλεσμα να χάνουμε περιεχόμενο που όμως είναι απαραίτητο αν θέλουμε να καταλάβουμε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης.

Αυτό που ζούμε δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας απρόβλεπτης οικονομικής κατάρρευσης που ξεκίνησε απ το πουθενά εξαιτίας της κρίσης των στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ.

Ούτε δημιουργήθηκε επειδή κάποιοι δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια. 

Το να εντοπίσουμε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας απλά οικονομικούς όρους είναι λάθος. Το να κατηγορήσουμε τους πλεονέκτες τραπεζίτες, αν και σωστό, δεν αρκεί. 

Η οικονομική κρίση είναι το άμεσο αποτέλεσμα μιας στρατηγικής οικονομικής επίθεσης εναντίον της μεσαίας τάξης, αλλά και της δημοκρατίας, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Τα χρηματιστήρια και οι αγορές αποτελούν τα όπλα μαζικής καταπίεσης, που ελέγχονται από κάποια ιμπεριαλιστικά τραπεζικά καρτέλ, με σκοπό την επιβολή της δικής τους τάξης και την εκμετάλλευση των λαών. 
Αυτή η κρίση αντιπροσωπεύει πολύ ωμά, την εξέλιξη του φασισμού, ο οποίος επανέρχεται ως κυρίαρχη ιδεολογία.

Όλες οι εξιδανικευμένες θεωρήσεις περί της δημοκρατικότητας των ΗΠΑ, που ως κράτος βασίζεται στο νόμο κλπ, έχουν διαλυθεί προ πολλού. 


Ως έθνος, εμείς οι Αμερικάνοι έχουμε ανατραφεί, και μας έχουν εθίσει στο να είμαστε επικίνδυνα αγαθοί και ανυποψίαστοι όσον αφορά στις σκοτεινές δυνάμεις που λειτουργούν πίσω από τους προβολείς των συμβατικών ΜΜΕ. Έχουμε τυφλωθεί και δεν βλέπουμε τις εξελίξεις στον πλανήτη.

Ο οικονομικός ιμπεριαλισμός που πλήττει σήμερα την Αμερική και την Ευρώπη, εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες και μπορούμε να βρούμε τις ρίζες του στο τέλος του Β`Π.Π., στη γέννηση της CIA, του ΔΝΤ, και της Παγκόσμιας Τράπεζας. 


Για όλους όσους παρακολουθούν στενά τις οικονομικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις εναντίον των κρατών του κόσμου, όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι γνώριμα. Το ΔΝΤ και οι παγκόσμιοι τραπεζίτες έχουν κατακτήσει τον δεύτερο και τρίτο κόσμο, και τώρα κινούνται εναντίον του πρώτου. 
Οι εργατικές τάξεις της Δυτικής Ευρώπης και των ΗΠΑ είναι σήμερα στο στόχαστρο τους.

Οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες, μαζί με τις πρόσφατες πολιτικές αποφάσεις των G-20, αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως υπάρχει μια κλιμακούμενη συστημική οικονομική επίθεση εναντίον της Ευρώπης και της Αμερικής. Για να το θέσουμε με τεχνικούς όρους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει καταληφθεί από ένα οικονομικό τρομοκρατικό δίκτυο. 


Το δίκτυο αυτό έχει αγοράσει τους πολιτικούς τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών, και μέλη του έχουν αναλάβει τον κυρίαρχο ρόλο στους τρεις τομείς της κυβέρνησης αλλά και των ΜΜΕ.

Έχουν πετύχει τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών, της Κεντρικής Τράπεζας (Federal Reserve), της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΔΝΤ, και του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.

Ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς έχει καταρρεύσει. Η παγκόσμια οικονομία είναι στημένη.

Πρόκειται για μια καλά οργανωμένη εγκληματική επιχείρηση, ένα ιμπεριαλιστικό φασιστικό κίνημα, που μοναδικό σκοπό του έχει να καταστρέψει τον σημερινό τρόπο ζωής μας.


http://www.zerohedge.com/article/introduction-road-through-2012-revolution-or-world-war-iii



Tμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: