Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ

Εφ. Κεσάνχαμπέρ   19-9-2010

Ο σύμβουλος της Ένωσης Δήμων Ελλάδος(Trakya Polis) και τέως δήμαρχος Σαππών Ντίνος Χαριτόπουλος, ενημέρωσε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες προς την κυβέρνηση ώστε οι Τούρκοι πολίτες να μπορούνε να μένουν μια μέρα στην Ελλάδα χωρίς βίζα.
Ο Χαριτόπουλος ευρισκόμενος στα Ίψαλα της περιοχής Αδριανούπολης λόγω του 11ου φέτος φεστιβάλ Ρυζιού, Κουλτούρας και Τέχνης, επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ.

Ο Χαριτόπουλος είπε πως το θέμα τέθηκε από το δίκτυο πόλεων Trakya Polis την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ΥΠΕΞ , και πως τότε έβλεπε θετικά το θέμα της παραμονής των Τούρκων πολιτών για μια ημέρα χωρίς βίζα στην Ελλάδα.

……………
Ο Χαριτόπουλος συνέχισε τα λόγια του ως εξής : ¨Ο Παπανδρέου ενέκρινε αυτές τις σκέψεις μας. Γίνονται προσπάθειες πάνω στα γραφειοκρατικά εμπόδια. Σύντομα περιμένουμε την εφαρμογή. Ξέρουμε ότι πολλοί πολίτες από την Τουρκία –που έχει μεγάλο πληθυσμό- θα επισκεφτούνε την Ελλάδα. Αυτό θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα για την Ανατολική και Δυτική Θράκη.¨

Ο Χαριτόπουλος είπε ότι οι ενώσεις δήμων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Τουρκίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας, έκαναν κινήσεις προς όφελος των δύο λαών και της περιοχής και πως θα το συνεχίσουνε αυτό με νέες πολιτικές.

Σχόλιο : Καμμιά πολιτική για τα κατεχόμενα ; Καμμιά πολιτική για τους αγνοούμενους της Κύπρου ; Για τα αποβατικά σκάφη της Τουρκίας απέναντι από τα ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου ;  Για τις γέφυρες ταχείας ζεύξεως στον Έβρο ποταμό ; 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: