Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Από το Δεκέμβριο του 2011 η «Κάρτα του Πολίτη»


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010, 22:35
Η «Κάρτα του Πολίτη» αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία χαράκτικαν οι βασικοί της άξονες, που τις προσεχείς ημέρες θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

Η διάθεσή της εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2011 με απώτερο στόχο τη σταδιακή αντικατάσταση της αστυνομικής ταυτότητας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κάρτα θα περιέχονται, μεταξύ άλλων, οι αριθμοί της αστυνομικής ταυτότητας, του ΑΜΚΑ και του ΑΦΜ αλλά και το δημοτολόγιο καθιστώντας την έτσι απαραίτητη για τις συναλλαγές με το κράτος και ειδικότερα τις κοινωνικές υπηρεσίες.


Στις χρήσεις της κάρτας θα εντάσσεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιείται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο για προορισμούς εντός Σέγκεν.


Από κυβερνητικούς κύκλους παρέχεται, επίσης, η διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει θέμα με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, για τα οποία θα διασφαλιστεί η πλήρης προστασία τους.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Λούκα Κατσέλη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: