Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ύπουλο χτύπημα στον Α/ΓΕΣ.Ο Φράγκος ενοχλεί την Άγκυρα και τους εγχώριους φελλούς!



Δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας με τίτλο «300.000 ευρώ ξοδεύει η ΕΡΤ για τα μάτια της κόρης του Αρχηγού του ΓΕΣ», σίγουρα πρέπει να αποτελέσει μάθημα προς αποφυγή για τους εν ενεργεία και εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας σημειώνει ότι «κάποιοι (η διοίκηση της ΕΡΤ) επέλεξαν μια όμορφη Θεσσαλονικιά για να ξοδέψουν “πάνω της” 286.000 ευρώ». 


Πώς έχουν όμως τα πράγματα; Καταρχήν, ο λόγος για την Ευτυχία Φράγκου, μια νέα παρουσιάστρια, τις σπουδές της οποίας θα ζήλευαν χιλιάδες συνάδελφοι, η οποία τυγχάνει -και μάλιστα είναι ιδιαίτερα υπερήφανη γι’ αυτό- να είναι κόρη του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου κ. Φραγκούλη Φράγκου.
Αξιωματικού γνωστού για τις αξιόλογες σπουδές του επίσης.



Με το δημοσίευμα, λοιπόν, στην ουσία επιδιώκεται να χτυπηθεί ο Α/ΓΕΣ, μέσω της κόρης του, η οποία πράγματι -σύμφωνα και με την ανακοίνωση της ΑΕ «The Art Factory»- θα παρουσιάζει την εκπομπή «Εικόνα σου Είμαι». 


Μια εξωτερική παραγωγή για λογαριασμό της ΕΡΤ ΑΕ, για την οποία εργάζονται 20 τεχνικοί και δημοσιογράφοι. 
Η παραγωγή αφορά την παράδοση 13 εκπομπών με προϋπολογισμό 19.500 ευρώ καθεμία, ενώ η παρουσιάστρια Ευτυχία Φράγκου θα έχει, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «μικτές αποδοχές οι οποίες ανέρχονται σε 800 ευρώ ανά εκπομπή. 

Συνολικά δε, για τις 13 εκπομπές που προβλέπει η σύμβαση, οι μικτές αποδοχές της παρουσιάστριας μόλις που θα ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ».

Όσον αφορά την επιλογή της κόρης του στρατηγού, να σημειωθεί ότι έγινε μετά από «κάστινγκ», συνεκτιμήθηκε δε ιδιαίτερα το πολυσέλιδο βιογραφικό και οι ικανότητές της.



Τα χτυπήματα, λοιπόν, που επιδιώκει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είναι προφανή και μάλιστα αποτελούν το ευαγγέλιο της κίτρινης δημοσιογραφίας, καθώς ο οιοσδήποτε θέλει να πει κάτι, για τον αρχηγό του ΓΕΣ, ας το κάνει ευθέως. 


Η μέθοδος να χτυπάνε την κόρη του και μάλιστα δημιουργώντας την εντύπωση ότι 300.000 ευρώ θα πάνε στο σπίτι του Α/ΓΕΣ μέσω της εκπομπής, δεν τιμά κανέναν από τους εμπλεκόμενους.

Είναι τουλάχιστον πρόστυχο και αντιδεοντολογικό, εκτός αν και μετά τις εξελίξεις στον Τύπο κάποιοι επιθυμούν οι δημοσιογράφοι να πληρώνουν αντί να πληρώνονται προκειμένου να εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Είναι οφθαλμοφανές, ότι για μια ακόμη φορά τα πυρά σε βάρος του Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού υπήρξαν… άσφαιρα.


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: