Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Απίστευτα (δήθεν) εκπαιδευτικά αιτήματα τουρκοφρόνων





Καθώς ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, τα μειονοτικά αιτήματα σχετικά με την εκπαίδευση ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια. O Σύλλογος Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης (B.T.T.Ö.B.) δημοσίευσε μήνυμα – το βρήκαμε στην τουρκόφωνη «Μπιρλίκ» (15/9/2010) – όπου αναφέρεται σε λιμνάζοντα «προβλήματα στην εκπαίδευση της Τουρκικής Μειονότητας» και ζητά άμεση σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. 
Στο μήνυμα αναφέρεται η ανάγκη «συνέχειας της τουρκικής κουλτούρας», «διαμόρφωσης γενιάς συνδεδεμένης με την ιστορία μας, την κουλτούρα μας και με τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες», και «προόδου στην τουρκική γλώσσα» (άλλος εκπαιδευτικός στόχος ούτε καν μνημονεύεται!).

Θυμίζουν το νομοθετικό πλαίσιο της μειονοτικής εκπαίδευσης, ζητούν ρυθμίσεις στο πνεύμα της Ε/Τ μορφωτικής συμφωνίας του …1951 (!), αύξηση των μετακλητών δασκάλων από 8 σε 35 και ξαναζητούν το κλείσιμο της ΕΠΑΘ και τον διορισμό εκπαιδευτικών που φοίτησαν δάσκαλοι στην Τουρκία.

Επίσης, να μετατραπούν σε Τουρκικά σχολεία τα δημόσια γυμνάσια που γίνανε στα Πομακοχώρια και τα ιεροσπουδαστήρια Εχίνου και Κομοτηνής, να «σταματήσει η διδασκαλία των τουρκικών ως κατ΄επιλογήν μάθημα σε κάποια κρατικά σχολεία της Δυτικής Θράκης»! 

Ας το διαβάσουν αυτό όσοι είχαν αντίρρηση με την εισαγωγή της τουρκικής ως γλώσσας επιλογής σε κάποια δημόσια σχολεία, αδυνατώντας να αντιληφθούν τη σκοπιμότητα του μέτρου εκείνου.
Τέλος, ο …εκπαιδευτικός αυτός σύλλογος γράφει επί λέξει τα εξής απίθανα:  
«…Υπάρχει μια σοβαρή ροή παιδιών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης προς τα Ελληνικά κρατικά νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. 
Στο θέμα της εκπαίδευσης πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. 

Δεν θέλουμε να βλέπουμε τα παιδιά μας στα Ελληνικά κρατικά σχολεία. 
Εν όψει αυτής της άσχημης κατάστασης προτείνουμε την άμεση σύγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης με μόνο θέμα την εκπαίδευση.

Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά.»
Πέφτουν λοιπόν όλες οι μάσκες, καθώς προτάσσεται ένας ξέφρενος τουρκικός σωβινισμός, που κατ’ επανάληψη έχει αποδειχθεί εδώ στον «Αντιφωνητή» με κείμενα σαν το ανωτέρω (και ανάλογες πράξεις). 

Το αποτέλεσμα ήταν να …χαρακτηριστούμε εμείς «ακραίοι», γιατί δεν κάνουμε τους κουφούς και τους τυφλούς σε όσα συμβαίνουν γύρω μας!

Ας μας πούνε λοιπόν οι άλλοι, οι μετριοπαθείς, τι απαντούν στα ανωτέρω. Κι ας μας πουν τι απαντάνε στους μουσουλμάνους γονείς του Αράτου, που διαμαρτύρονται σε Αρχές και δημοσίως για το κλειστό νηπιαγωγείο του χωριού τους.

Θυμίζουμε την περσινή συμπεριφορά του δημάρχου Φιλύρας, Χασάν Κιασήφ, ο οποίος με πράξεις στα όρια του τραμπουκισμού πέταξε έξω τις νηπιαγωγούς από τα 4 νεοϊδρυθέντα νηπιαγωγεία του δήμου του (ένα ήταν κι αυτό του Αράτου), επειδή δεν ήταν «από τις δικές του». 

Τα νηπιαγωγεία σφραγίστηκαν, το κράτος γελοιοποιήθηκε, οι υποσχέσεις του Χατζηοσμάν (πως σε μια βδομάδα θα το έλυνε το θέμα) ξέφτισαν, κι έναν χρόνο μετά όχι μόνο τα παιδιά δεν πήγαν σε κανένα νηπιαγωγείο αλλά ούτε και στην Α΄ τάξη του δημοτικού μπορούν να γραφούν, αφού δεν έχουν χαρτί πως πήγανε σε νηπιαγωγείο! 

Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη, οι μουσουλμάνοι γονείς που μένουν στη μέση τα πληρώνουν όλα. Ποιος όμως θα νοιαστεί;
«Αντιφωνητής»,  16/9/2010
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: