Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεπέρασε τα όρια της προδοσίας ο Χριστόφιας

290910-xristofias
 
Δηλώσεις χωρίς προηγούμενο έκανε σε συνάντηση αμερικανικού think tank, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας. Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα γεγονότα του 1974 δήλωσε χαρακτηριστικά:  

«Οι δυο καλούμενες μητέρες πατρίδες, στην ουσία εισέβαλαν και οι δυο και ευτυχώς για τον ελληνικό λαό αυτή η εγκληματική πράξη της Χούντας οδήγησε στην ανατροπή της και στην αποκατάσταση της δημοκρατίας, στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία».
Ουσιαστικά δηλαδή ο κομμουνιστής πρόεδρος εξισώνει, για όσους ακόμα δεν το πιστεύουν, την θηριωδία της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο, με την προσπάθεια ανατροπής του Μακαρίου.


Οι σφαγές, οι τόσοι νεκροί και ο ξεριζωμός χιλιάδων Κυπρίων από τον τόπο καταγωγής τους, σε μια βραδιά διαστρεβλώθηκαν και πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων από τον Κύπριο Πρόεδρο. 

Φυσικά αυτό δεν πρέπει να μας ξενίζει καθώς τόσο ο ίδιος όσο και η τωρινή ηγεσία της Κύπρου ήταν «κάπου αλλού» όταν δίνονταν οι αγώνες της ΕΟΚΑ για απελευθέρωση ενώ το 1974, ο Χριστόφιας «έψαχνε το τάγμα του» όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει...

Οι αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα της Κύπρου είναι μεγάλες. Η μεγαλύτερη όμως κατακραυγή έρχεται από τις αντιδράσεις του κόσμου οι οποίοι πλέον βιώνουν το σύνθημα που κάποιοι λίγοι αρχικά φώναζαν: Χριστόφια - Προδότη - Καταδότη. 


Το κόμμα του ΑΚΕΛ μίλησε για απομόνωση μιας φράσης του προέδρου, λες και ο κυπριακός λαός ζει σε εποχές Στάλιν, εποχές που σίγουρα το κόμμα του Χριστόφια δεν ξεχνά και αναπολεί. Στην Ελλάδα ακόμα περιμένουμε μια αντίδραση γι' αυτές τις δηλώσεις. 
Ίσως η μεταφορά του Δρούτσα στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών προμηνύει και το εύρος της εξωτερικής μας πολιτικής, το ποτέ και πουθενά.

Τα χειρότερα έρχονται. Απομένουν 879 μέρες από τις επόμενες προεδρικές εκλογές. Ελπίζουμε να μην έμειναν και 879 μέρες ελεύθερης Κύπρου.

Γιάννης Πήλιουρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: