Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Έγκλημα εκ προμελέτης η απόκτηση των FREMM για το Πολεμικό Ναυτικό


Ο επίτιμος αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Μάλλιαρης, συμφωνεί με τον επίτιμο ναύαρχο Νικόλαο Παππά, ότι τα πολεμικά πλοία άνω των 1.800 τόνων είναι ακατάλληλα για το Αιγαίο. 
Ο ίδιος μάλιστα, σε δημόσια επιστολή του, χαρακτήρισε την απόκτηση πολεμικών πλοίων των 6.000 μετρικών τόνων ως ένα έγκλημα εκ προμελέτης, για τους λόγους που ανέλυσε ο ναύαρχος Ν. Παππάς.

Κύριες συνιστώσες των ΕΔ της Ελλάδος αποτελούν πρωτίστως το προσωπικό και μετά τα μέσα, αναφέρει ο αντιναύαρχος Παναγιώτης Μάλλιαρης. Οι συνολικές δαπάνες πρέπει να επιμερίζονται ορθολογικά μεταξύ προσωπικού και υλικού, για τη βελτιστοποίηση των αμυντικών αναγκών της Ελλάδος.
Η επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε στην εφημερίδα   «Ελεύθερος» με ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου 2010, έχει ως παρακάτω:


«Κύριε Διεθυντά,

Η αμυντική θωράκιση της πατρίδας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα και θεμελειώδη υποχρέωση της Πολιτείας. Κύριες συνιστώες των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν πρωτίστως το προσωπικό και δευτερευόντως το υλικό τους. Για να αξιοποιηθούν εξοπλισμοί υψηλής τεχνολογίας, χρειάζονται μόνιμα στελέχη ΕΔ υψηλών ικανοτήτων και μεγάλης εξειδικεύσεως.

Σπονδυλική στήλη του προσωπικού των ΕΔ είναι τα μόνιμα στελέχη, στα οποία κυρίως στηρίζεται η αξιοποίηση του υλικού και τελικά η αποτελεσματικότητα των ΕΔ.

Οι συνολικές αμυντικές δαπάνες πρέπει να επιμερίζονται ορθολογικά μεταξύ προσωπικού και υλικού, για τη βελτιστοποίηση των αμυντικών μας δυνατοτήτων. Πρέπει να δοθούν κίνητρα, ώστε τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ να προσελκύονται και να παραμένουν οι ικανότεροι.

Παράλληλα με την ανακατανομή αναγκαίων και περιστολή αδικαιολογήτων δαπανών, πρέπει να ληφθούν μέτρα, που χωρίς να έχουν κόστος, βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο του ενεργεία και αποστρατεία μονίμου προσωπικού των ΕΔ.

Δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα ότι έχουν γίνει ενέργειες για την πρόσκτηση φρεγατών εκτοπίσματος 6.000 τόνων. Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ ναύαρχος Νίκος Παππάς σε επιστολή του στον Τύπο επισήμανε πολύ σωστά ότι για τις αμυντικές μας ανάγκες χρειάζονται μάχιμα πλοία μικρότερου εκτοπίσματος που συμβαδίζουν και με τις οικονομικές μας δυνατότητες. Θα αποτελέσει έγκλημα εκ προμελέτης η απόκτηση φρεγατών 6.000 τόνων, για τους λόγους που ανέλυσε ο ναύαρχος Νίκος Παππάς.»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: