Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΓΛΙΤΗ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ;


Επιμένει ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας στις καταγγελίες για περιουσίες από τα εξοπλιστικά χωρίς να συγκινείται κάποιος εισαγγελέας να διερευνήσει την υπόθεση.

«Κάποιοι πλούτισαν με τα εξοπλιστικά. Δεν είναι πλέον κάποιο μυστικό αυτό» επιμένει να λέει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς την επέμβαση του εισαγγελέα.


Σε συνομιλία που είχε χθες με «Το Βήμα» και στην ερώτηση ποιοι είναι αυτοί που πλούτισαν και γιατί δεν λέει ονόματα, ο κ. Μπεγλίτης είπε: 
«Κάποιοι έγιναν πλούσιοι. Κάποιοι έγιναν πλούσιοι και βρίσκονται εντός και εκτός του Πενταγώνου» . 
Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε εισαγγελείς, δεν είναι η δουλειά μας να είμαστε εισαγγελείς, αλλά δεν ξέρει ο κόσμος τι γινόταν έξω; Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να νοικοκυρέψουμε τα πράγ ματα. 
Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε μπροστά».

Σε ερώτηση αν εμπλέκονται στον παράνομο πλουτισμό και πολιτικοί, ο κ. Μπεγλίτης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας απλώς: «Δεν είμαστε δικαστικοί.

Βεβαίως να διερευνηθεί και ο ρόλος όλων και πολιτικών και δικαστικών», για να συμπληρώσει: 

«Δυστυχώς δουλεύουμε ακόμη για το παρελθόν», εννοώντας ότι η πολιτεία πληρώνει ακόμη τις «κατασκευασμένες αμυντικές δαπάνες» που έγιναν στο παρελθόν, και έκανε λόγο για το «πανηγύρι εξοπλισμών».

Εδικά για το πανηγύρι στους εξοπλισμούς, είπε ότι «φτιάχτηκαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες».

Ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε μάλιστα ότι «γύρω από τους αμυντικούς εξοπλισμούς είχε στηθεί ένα ολόκληρο πανηγύρι, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης ανταποδοτικότητα», προκαλώντας το δημοσιογράφο που λάμβανε τη συνένετυξη να αναρωτηθεί αν ο υπουργός έχει πιει τον ορό της αλήθειας…

Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, έπειτα από θητεία 12 μηνών στο Πεντάγωνο υποστήριξε ότι από τις αγορές όπλων δεν υπήρξαν μετρήσιμα οφέλη, «με αποτέλεσμα να δαπανούμε πόρους εθνικούς για κάτι, το οποίο δεν είχε ανταπόκριση επιχειρησιακή ή αμυντική».

Αναφερόμενος στο τι σχεδιάζει να πράξει από τώρα και στο μέλλον η κυβέρνηση, ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε ότι «πρέπει να περάσουμε όχι απλά και μόνο σε νέες προσεγγίσεις γύρω από τα επιχειρησιακά θέματα, αλλά και σε λογικές αποτελεσματικότερων αμυντικών συστημάτων και εξοπλισμών» και αποκάλυψε ότι η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου «πέρα από το αναγκαίο νοικοκύρεμα των λειτουργικών και αμυντικών δαπανών» προσπαθεί να εκριζώσει την αντίληψη «που παγιώθηκε και δυστυχώς επιβάρυνε τον προϋπολογισμό και τον ελληνικό λαό με δυσβάστακτα βάρη».


Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: