Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Η απειλή είναι υπαρκτή, κύριοι της κυβέρνησης


Το θέμα των απειλών που δέχεται η εφημερίδα μας από την εν Ελλάδι ισλαμική ιστοσελίδα islam.gr, τέθηκε χθες στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, από τον υπογράφοντα. 

Η ερώτηση τέθηκε ως εξής: «Η εφημερίδα στην οποία εργάζομαι κύριε εκπρόσωπε, η “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ”, δέχθηκε απειλές από ισλαμική ιστοσελίδα, η οποία είναι καταχωρημένη στην Ελλάδα με το πρόθεμα gr από πίσω. 
 
Πρώτον, πώς η κυβέρνηση σκοπεύει να διασφαλίσει την ελευθερία λόγου, που είναι διασφαλισμένη από το Σύνταγμα σ’ αυτή τη χώρα; Kαι δεύτερον, δεδομένου του τί έχει συμβεί στο παρελθόν, στη Νέα Υόρκη αλλά και σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, όπως η Μαδρίτη και το Λονδίνο, τί μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ώστε να σταματήσει εξτρεμιστές, από το να προβούν σε βίαιες πράξεις;»

Καθησυχάζει ο κ. Πεταλωτής...
Ίσως παίρνοντας τα ρίσκα του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπάθησε να μας καθησυχάσει:«Πάντως εδώ δεν έχουμε εξτρεμιστές που προβαίνουν σε βίαιες πράξεις. Ευτυχώς, ζούμε σε μια ανοιχτή δημοκρατία. 

Αυτό είναι το μεγάλο προτέρημα της χώρας μας. Από εκεί και πέρα υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μπορεί να προστατεύεται καθένας και ως φυσικό πρόσωπο, αλλά και ως εφημερίδα και ιστοσελίδα, από οποιονδήποτε που τον απειλεί. Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. 

Τα μέσα, σήμερα, της διακρίβωσης του ποιος σε απειλεί, υφίστανται, είναι σε τεχνικό επίπεδο εξελιγμένα. Συνεπώς, η προστασία υπάρχει και από το νόμο και από το κράτος μας».


Άλλα μας λένε όμως τα γεγονότα...
Κι όμως, τα φαινόμενα των ημερών και τα τεκταινόμενα στις συνοικίες του κέντρου των Αθηνών, διαψεύδουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. 

Οι οργανωμένες «επιδρομές» Σομαλών και Αφγανών, κυρίως στον Άγιο Παντελεήμονα και πάντα παραμονές μεγάλων χριστιανικών εορτών, δεν προμηνύουν τίποτα καλό και αναδεικνύουν ότι οι ισλαμιστές, αψηφούν τα πάντα και δη τις νομοθεσίες των κρατών που τους φιλοξενούν. 

Αυτό μας λέει εδώ στην «ΕΩ» και η απειλή που δεχθήκαμε, για την οποία και προσφύγαμε στη Δικαιοσύνη. Άλλωστε, τα όσα έχουν συμβεί από την αρχή της δεκαετίας σε Νέα Υόρκη, Μαδρίτη και Λονδίνο, αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και του κινδύνου. 

Παιχνίδια με τη φωτιά
Η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε πολυπολιτισμική για να θρυμματίσει τον εθνικό κορμό, έχει υποβαθμίσει κατά πολύ τον κίνδυνο του ισλαμικού εξτρεμισμού. 

Και μάλιστα, σε μια εποχή που φλερτάρει ανοικτά με το Ισραήλ και σε μια εποχή που στη χώρα μας εισέρχονται καθημερινά εκατοντάδες μουσουλμάνοι μετανάστες, άγνωστοι σε εμάς και στις διωκτικές μας αρχές... 

Η διπλωματικά ακατανόητη αυτή τακτική της Αθήνας, ιδεοληπτική από τη μία και ορθολογιστική από την άλλη, είναι πολύ επικίνδυνη και θέτει την κοινωνία μας σε κίνδυνο. 
Σε αυτή τη χώρα πρέπει κάποιοι πολιτικοί (και δη της αριστεράς) να μάθουν ότι δεν μπορούν να τα έχουν όλα.
Νίκος Χιδίρογλου 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: