Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Πού είναι ο Δρούτσας οέο;

311210-droutsas

Συμφωνία με στρατιωτικό αλλά και οικονομικό περιεχόμενο υπεγράφη την εβδομάδα που πέρασε μεταξύ Σκοπίων και Τουρκίας. 

Σύμφωνα με αυτή, η Τουρκία θα χορηγήσει στρατιωτικό υλικό αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στα Σκόπια. 

Οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών συναντήθηκαν στα Σκόπια, όπου και υπέγραψαν τη συμφωνία και προχώρησαν σε δηλώσεις με σαφή υπονοούμενα κατά της χώρας μας. 

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναγνώρισε ιστορία... χιλίων ετών στα Σκόπια καθώς δήλωσε: 

"Η Τουρκία δεν είναι μόνο η πρώτη χώρα που αναγνώρισε τη Μακεδονία και απέστειλε πρέσβη, αλλά επίσης αναγνώρισε τη χώρα μαζί με το ιστορικό της παρελθόν των 1.000 χρόνων και όχι με κάποιο αρκτικόλεξο", εννοώντας τα αρχικά FYROM που αποτέλεσαν τη λύση του ΟΗΕ στη διαμάχη για το όνομα μεταξύ των Σκοπίων και της χώρας μας. 

Είναι ξεκάθαρο εναντίον ποιού στρέφεται η "συνεργασία" αυτή μεταξύ Τουρκίας και Σκοπίων. 

Ανάλογες συμφωνίες έχουν γίνει και με την Αλβανία και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Άγκυρα έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω από τη χώρα μας, ευθυγραμμιζόμενη με την αμερικάνικη πολιτική στα Βαλκάνια που ήθελε εκτός από την Μεγάλη Αλβανία και τα κράτη - μαξιλαράκια, των Σκοπίων και του Κοσσυφοπεδίου. 

Την ίδια στιγμή, η δραστήρια ελληνικά διπλωματία δίνει αγώνες για να αντιστρέψει την κατάσταση.

Γελάσατε ε; Η ελληνική εξωτερική πολιτική στα Βαλκάνια είναι προφανές ότι δεν υφίσταται. 

Το μόνο που κάνει είναι να παραβρίσκεται σε δεξιώσεις αλλά και να δηλώνει συνεχώς την υποταγή της στην αγγλοσαξονική επιταγή της εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ, έτσι ώστε προφανώς να τρώμε και από εκεί χαστούκια. 

Α, ασχολείται και με την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Αλλά προς το εσωτερικό. 

Γιατί φαίνεται ότι η συνεκμετάλλευση έχει αποφασιστεί και απλά ψάχνουν να βρουν πώς ακριβώς θα το σερβίρουν στον ελληνικό λαό, που ίσως έχει αντιρρήσεις. 

Αντιρρήσεις που βεβαίως βεβαίως θα καμφθούν όταν θα καλλιεργηθεί η ελπίδα μιας οικονομικής ανάσας, μέσα στο υπερπλαίσιο της οικονομικής κρίσης. 
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: