Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ύποπτη για παράνομη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό η οικογένεια του Νίκολα Γκρουέφσκι


Με βάση αυτά που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ στα γειτονικά Σκόπια φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον της χώρας του διότι όπως καταγγέλλει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και σήμερα πρόεδρος του «Ενωμένου Κόμματος για την πΓΔΜ» (ΡΜΒ) Λούμπε Μποσκόφκσι η οικογένεια του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά από την πΓΔΜ σε μια τσεχική τράπεζα.

Όπως δήλωσε ο Μποσκόφκσι τα χρήματα της οικογένειας του Γκρουέφσκι μεταφέρονται με αεροπλάνο της εταιρίας CEH Airlines σε πτήση που κανονίστηκε από τον διευθυντή Ασφάλειας και Αντικατασκοπείας της χώρας (DSK), Σάσα Μιγιάλκοφ, ο οποίος είναι γιος του θείου του πρωθυπουργού του Γκρουέφσκι.

Επιπρόσθετα ο Μποσκόφκσι αναφέρει ακόμη ότι στην υπόθεση εμπλέκονται ο Βλάτκο Μιγιάλκοφ ο οποίος είναι σύμβουλος στη Διεύθυνση του Τμήματος Τελωνείων στη πΓΔΜ. Έγγραφα, επίσης, παρουσιάζουν, το διευθυντής της DSK, Σάσο Μιγιάλκοφ, να κατέχει την ιδιωτική εταιρία Εφίσενσι με έδρα την Πράγα, ενώ στα έγγραφα που παρουσίασε ο Μποσκόφκσι επισημαίνεται το γεγονός της κατοχής μίας οικίας στην Πράγα επίσης από την μητέρα του Νίκολα Γκρουέφσκι.

Η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μαρτινόφσκι, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το τηλεοπτικό κανάλι Άλφα, δήλωσε ότι δεν θα σχολιάσει τις δηλώσεις του Λούμπε Μποσκόφκσι, τον οποίο χαρακτήρισε ως αφερέγγυο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: