Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Δήλωση - σοκ από προβοκάτορα Τούρκο στρατηγό


«Καίγαμε τούρκικα τζαμιά στην Κύπρο για να ξεσηκώνουμε τους Τουρκοκύπριους κατά των Κυπρίων. 

Οι άντρες μου είχαν συγκεκριμένες οδηγίες για να πυρπολούν μουσουλμανικά τεμένη».

Συγκλονίζεται η Τουρκία από τη δημόσια αυτή ομολογία του Τούρκου στρατηγού εν αποστρατεία Σαμπρί Γιρνιμπέσογλου, ο οποίος στο τουρκικό δίκτυο Χαμπέρ Τουρκ μιλώντας για τη δράση της μυστικής υπηρεσίας που προείστατο, παραδέχθηκε ότι: 

« Όταν γίνονταν ενδοκοινοτικές συνομιλίες στην Κύπρο πράκτορες της ΜΥΤ πυρπολούσαν τζαμιά στην Κύπρο για να καταστρέψουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και να διατηρηθεί η πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Όπως τόνισε ο Γιρνιμπέσογλου στις ειδικές επιχειρήσεις υπάρχει ένας κανόνας: για να ενισχύσεις το αντιστασιακό φρόνημα του λαού κάνεις δολιοφθορές σε συμβολικούς στόχους δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για έργο του εχθρού. Για παράδειγμα βάζεις φωτιά σ’ ένα τζαμί. Εμείς κάψαμε πολλά τζαμιά στην Κύπρο.

Ένα 24ωρο μετά τη δήλωση του Τούρκου στρατηγού ο ηγέτης της εξτρεμιστικής τουρκικής οργάνωσης ΤΜΤ Χασάν Κεσκίν δήλωσε με κυνισμό: «Εφόσον ο στρατηγός έκανε τη δήλωση αυτή σημαίνει, ότι έτσι έχουν τα πράγματα και καλώς έχουν».
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: