Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ! - Φταίνε οι χούλιγκαν του ΑΠΟΕΛ για το… Κυπριακό λένε οι Τούρκοι!


Ως φύλλο συκής για να κρύψει την εισβολή και διαρκή παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στον πρόσφατο αγώνα μπάσκετ μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Πινάρ Καρσίγιακα.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι Τούρκοι καλαθοσφαιριστές δέχθηκαν επίθεση από τους Ελληνοκυπρίους φιλάθλους και ότι αυτό είναι ένα απτό δείγμα του ανερχόμενου «ελληνοκυπριακού ρατσισμού» που απειλεί την ειρήνη στη Μεγαλόνησο.

«Είναι ανησυχητικό ότι ο ρατσισμός και η βία εναντίον των Τούρκων αυξάνεται στην Ελληνική Κύπρο ενώ εμείς αγωνιζόμαστε για το διάλογο και τη συμφιλίωση», είπε ο Ερντογάν, ο οποίος δεν παρέλειψε να επικρίνει και τη FIBA για ανεπαρκή τιμωρία του ΑΠΟΕΛ.

Η FIBA επέβαλλε για τα επεισόδια πρόστιμο 40.000 Ευρώ στο γηπεδούχο ΑΠΟΕΛ και δύο ευρωπαϊκές αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: