Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Νταβούτογλου:Άκυρη η συμφωνία Ισραήλ-Κύπρου.



Η Τουρκία, υπό οποιεσδήποτε προϋποθέσεις, θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των Τ/κ, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβολύτογλου προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν περάσει σε ένα κρίσιμο στάδιο και η Τουρκία στηρίζει την επίτευξη μιας λύσης και είναι ειλικρινής. 

Θα είναι σημαντική, είπε, η αξιολόγηση των καλών υπηρεσιών που θα κάνει ο ΓΓ του ΟΗΕ μετά τη συνάντηση της Γενεύης και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα των ΗΕ να υπάρχουν αποτελέσματα. 

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξήρε τη σημασία της συνάντησης στη Γενεύη. Ο ΓΓ, είπε, θέλει να πάρει τις διαπραγματεύσεις ένα βήμα μπροστά στη Γενεύη.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Κύπρου - Ισραήλ για την 


Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ο κ. Νταβούτγλου είπε ότι χωρίς να επιλυθεί το Κυπριακό η Τουρκία είναι αντίθετη σε τέτοιες διεθνείς συμφωνίες. Τέτοιου είδους διεθνείς συμφωνίες είναι άκυρες, υποστήριξε, και από άποψης διεθνούς δικαίου. 

Η Τουρκία, είπε, είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα οφέλη των Τ/κ και της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, επαναλαμβάνοντας τη θέση της Άγκυρας ότι μετά τη λύση του Κυπριακού, επιθυμούν όπως η ανατολική Μεσόγειος μετατραπεί σε μια περιοχή ειρήνης και οικονομικής συνεργασίας.

SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια: